i3 10100F XMP açıkken işlemci %100 çalışıyor

Stucknela

Kilopat
Evet XMP acıkken RAM 3200 MHz'ye cıkıyor fakat bazen bilgisayarı actıgımda işlemci %100 calısıyor ve asla düşmüyor. Herhangi bir yük yokken yapıyor bunu. Antivirüs taraması yaptım virüs yok ve zaten yeni format attım. Bu olay olurken de işlemci 100 dereceye yaklasıyor. Şu an acık değil 2666 MHz calısıyor ve yükselme sorunu yok.
Altta görseller mevcut sistem su şekilde.
R7 265.
i3 10100F.
B560M-A Pro.
Crucial Ballistix 3200 RAM.

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı.PNG

RAM MHz değeri düşükse onu yükseltir. Render ve yayın işlerinde etkisi çok, oyunlarda falan az olur.

Sorununun çözüldüğüne sevindim.

Yanlış bildirim :). Dengeliye alıyorum bırak dengeliyi düşük performansa alıyorum yine %100 calısıyor. XMP'yi açınca yine %100 oluyor yani. Sorun devam etmekte. Şu an güç tasarrufunun ayarlarından Max işlemci hızını %75'lere cektim şu an stabil %75 calısıyor. Sanırım XMP'yi açmayacagım bir daha.
Ayrıca Crucial RAM'imin yanına Corsair RAM aldım. Umarım Dual çalışırlar. Tüm özellikleri aynı yani çipten sıkıntı çıkar mı bilmiyorum. Ve umarım Dual RAM ile işlemci nefes alırda sorun ortadan kalkar. Ürün gelince deneyip buraya yazarım bakalım.

İşlemcinizden mining yapılıyor olabilir mı acaba?

Nasıl yani? Norton + Malwarebytes ile tarattım bir şey cıkmadı. Zaten yeni formatlı bilgisayar ve her açtığımda olmuyor sorun. Kafasına göre bazen açıldığında kalıyor öyle.

PBO kapatmayı deneyin. Bu arada Corsair LPX aldıysanız geçmiş olsun, bayağı dandik. @CEO of SK Hynix

PBO nedir nasıl kapatabilirim?
Evet LPX aldım. Dandik derken eksisi ne acaba?

Evet LPX aldım. Dandik derken eksisi ne acaba?
Dandik IC'ler geliyor ve uyumlu olmayabilir. Intel'miş bu. PBO yok galiba.
Bunu da yapar mısınız?

Dandik ıc'ler geliyor ve uyumlu olmayabilir. Intel'miş bu. PBO yok galiba.
Bunu da yapar mısınız?

Uyumlu olmazsa iki tane LPX almayı düşünüyordum.
Attığınız konuda CPB kapatmanız yeterli olur diyor. Hangisini kapatmalıyım tam olarak?

BIOS'tan CPU sa(System agent) voltage veya vccıo 1.25v, CPU IO veya vccıo 1.20v girmeyi dener misin?

Önce CPB denilen şeyi mi kapatayım yoksa direk sizin önerinizi mi deneyeyim?
Ayrıca bu nasıl yapılıyor hiçbir fikrim yok.
Anakartım B560M-A Pro var mıdır acaba bir rehberi.

Uyumlu olmazsa iki tane LPX almayı düşünüyordum.
Attığınız konuda CPB kapatmanız yeterli olur diyor. Hangisini kapatmalıyım tam olarak?

Önce CPB denilen şeyi mi kapatayım yoksa direk sizin önerinizi mi deneyeyim?
Ayrıca bu nasıl yapılıyor hiçbir fikrim yok.
Anakartım B560M-A Pro var mıdır acaba bir rehberi.

CPB'yi ya da Intel'deki ismiyle Turbo Boost özelliğini kapatırsan muhtemelen XMP açtığında kazandığın performanstan fazlasını kaybedeceksin. Bu yüzden kapatmaman daha iyi olur. Dediğim ayarlar burada alt alta.

1702236684568.png

Technopat Haberler

Geri
Yukarı