i3 10100F'den geçilecek LGA 1200 soket işlemci tavsiyesi

Sharkie

Kilopat
Katılım
26 Şubat 2018
Mesajlar
375
Çözümler
4
Yer
Bornova, İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

2020 senesinde bütçem dahilinde bir PC topladım. Zamanında bu forumda da olmak üzer yaptığım araştırmalar sonucu oyun performansını inanılmaz etkilemeyeceği için i3 10100F almaya karar verdim. Şu anda ise oynadığım oyunda bana zorluk çıkarıyor gibi geliyor. Call of Duty Warzone oynuyorum. Yüksek ihtimalle, oyunun optimizasyonuyla ilgili de olsa zaman zaman inanılmaz derecede FPS düşmesi yaşıyorum. Aslında ekran kartımı güncellemeyi düşünüyordum (3060 vb.) Ama bu sefer işlemciyle darboğaz olacak PSU yetmeyecek vs derken komple kasayı değiştirmek zorunda kalıyormuşum gibi hissettim. Bu sebeple en uygun yükseltmenin işlemci olduğunu düşünüyorum. Sıkıntı şu ki anakartım LGA 1200 destekli. Fiyatı tabii ki önemli ama alabileceğim en F/P işlemci ne olur tavsiyeleriniz nedir? LGA 1200 uyumlu işlemcilere baktığımda bana 3 seçenek var gibi geldi. Biri direkt fiyat odaklı (i5 11400F), diğer ikisi de daha performans odaklı (i7 11700KF ve i9 11900KF) ama overkill olmasını da istemem tabii ki. PC bilgileri imzamda yazıyor.

Oynadığım ana oyunun Warzone olduğunu gözeterek durumda sizce en iyi seçenek ne olacaktır? Başka önerileriniz var mıdır?

Not: Kullandığım işlemci 3000 MHz RAM desteklemediği için RAM artışında FPS artabilir mi? Buna da dikkat edilebilir.
 
KF modelleri daha uygun duruyor. Zaten bir ekran kartım olduğu için CPU entegreli grafik kartına ihtiyacım yok diye düşünüyorum. K ve KF modelleri arasında başka bir fark var mı?

Bir de benim 500W PSU bu işlemcilere yeterli olur mu? Onu da yükseltmek gerekecek mi?

KF model alınabilir ama o sisteme çok yükseltme koymayın ölü soket 10600KF alın.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı