i3 10105F sistemde imleç takılıyor

IDurpy

Hectopat
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
3
RAM
16 gb 3200mhz
Ekran kartı
gtx 1650
İşlemci
i3 10105f
Merhaba, sistemimde 2 kere yaşadım bu sorunu format atarak tekrar NVIDIA yazılımı yükleyerek çözdüm ve açıkçası bu çözüm yolu beni yormaya başladı. Bazen birden imleç takılıyor ve bu sorun gitmiyor hiçbir şekilde gitmiyor. Sadece 3 monitörden birini çıkarıp 2 monitöre düşürünce takılma sorunu gidiyor. Tekrar taktığımda imlecim takılıyor ve bu oyunlara vs de etki ediyor. Herhangi bir fikri olan var mı?

Sistemim.
i3 10105F.
GTX1650.
 
RAM kaynaklı olabilir, PSU kaynaklı olabilir, ekran kartı kaynaklı olabilir. Dediğim testleri yap, sonuçlarını buraya bildir yardımcı olayım;

  • OCCT ile Power testi.
  • Memtest86 ile RAM testi.
Bunların haricinde DDU ile driverini kaldırıp WHQL sürümü kur.
açıkçası garip bir şekilde 1. monitörü tamamen kapattığımda sorun çözülüyor ama geri takınca sorun devam ediyor diğer monitörleride çıkardım tek tek fakat bir tek sorun 1. monitörü tamamen kapatınca sorun çözülüyor 2 monitör dp ile bağlı diğeri hdmi ile bağlı sorun bundan mı yoksa direkt monitörden mi kaynaklı açıkçası bilemedim
 
Açıkçası garip bir şekilde 1. monitörü tamamen kapattığımda sorun çözülüyor ama geri takınca sorun devam ediyor diğer monitörleride çıkardım tek tek fakat bir tek sorun 1. monitörü tamamen kapatınca sorun çözülüyor 2 monitör DP ile bağlı diğeri HDMI ile bağlı sorun bundan mı yoksa direkt monitörden mi kaynaklı açıkçası bilemedim.

GTX1650 tekniken 3 monitör desteklese bile onları doyuracak güçte bir GPU'ya sahip değil. İmkanın varsa başka bir ekran kartıyla dene, sonuçlarını paylaş.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı