i3-12000F sistem boşta 70 derece oluyor

esismet

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımı nisan ayında Sinerji Gaming'ten aldım içerisinde;
  • Gigabyte H610M h anakart.
  • Intel i3-12000F işlemci.
  • INNO 3D RTX 3060 ekrantı kartı var.
  • Kasa DeepCool CC560.
Sistemim boştayken bile bu masaüstü veya YouTube'da bir video izlerkende olabilir sıcaklık değerlerim 70 derecelere kadar çıkıyor ve inanılmaz ses yapıyor. Sıklıkla CS:GO oynuyorum ve oyunda ulaştığım sıcaklıklar işlemci ve ekran kartı 70 72 dereceleri görebiliyor internette inceleme videolarında bile aynı işlemcili sistemler 68 dereceyi geçmiyor sıcaklık değerlerim arttığı için evde uzay mekeği kaldırıyormuşum gibi ses yapıyor. Bunun nedeni nedir bunu nasıl çözebilirim? termal macunu mu yenilemeliyim ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1 aydır durum böyle ise belki işlemci fanı altındaki plastiği çıkarmamış olabilirler bir kontrol et derim.

Bilgisayarımı nisan ayında Sinerji Gaming'ten aldım içerisinde;
  • Gigabyte H610M h anakart.
  • Intel i3-12000F işlemci.
  • INNO 3D RTX 3060 ekrantı kartı var.
  • Kasa DeepCool CC560.
Sistemim boştayken bile bu masaüstü veya YouTube'da bir video izlerkende olabilir sıcaklık değerlerim 70 derecelere kadar çıkıyor ve inanılmaz ses yapıyor. Sıklıkla CS:GO oynuyorum ve oyunda ulaştığım sıcaklıklar işlemci ve ekran kartı 70 72 dereceleri görebiliyor internette inceleme videolarında bile aynı işlemcili sistemler 68 dereceyi geçmiyor sıcaklık değerlerim arttığı için evde uzay mekeği kaldırıyormuşum gibi ses yapıyor. Bunun nedeni nedir bunu nasıl çözebilirim? Termal macunu mu yenilemeliyim ne yapmalıyım bana yardımcı olursanız sevinirim.
Soğutucuyu tekrar monte edin.

Normal bir değer. Her 5600 veya her 12100F aynı performansı aynı sıcaklığı aynı potansiyeli vermez. 70 derece o kadar kötü bir değer değil stok fan ile en azından. Voltaj düşürür iseniz 65 60 dereceyi geçmez. İşlemciye hiçbir zaman zarar vermez. Voltaj düşürme konusunda çekinmeyin.
Veya isterseniz 1000TL bütçe ayırıp soğutucu alın size kalmış. Ben soğutucu almak yerine voltaj düşürdüm sorun yaşamadım.

Termal macunu yenileyin ve sistem soğutmasını kontrol edin.

Hafta içi ilk işim bunu denemek olacak aklıma takılan sorun sistem daha 1 aylık nasıl olabiliyor bu.

i3-12100F olmasın o?
Bilgisayarını temizlemeyi dene.

Hızlı yazarken elim sürtçmüş kasayı daha dün temizledim sorun düzelmedi.

1 aydır durum böyle ise belki işlemci fanı altındaki plastiği çıkarmamış olabilirler bir kontrol et derim.

Bunu kasayı açınca nasıl anlıyacağım yani plastik nasıl bir şey neye benziyor baktığımda her şey normal görünüyor bana.

Soğutucuyu tekrar monte edin.
Bunu becerebileceğimi zannetmiyorum

Hafta içi ilk işim bunu denemek olacak aklıma takılan sorun sistem daha 1 aylık nasıl olabiliyor bu.

Hocam bunun süreyle alakası yok. Stok fanla gayet normal. Bende daha güçlü bir işlemci var boşta 80 derece olduğu bile oldu. Voltaj düşürdüm sorun çözüldü.

Normal bir değer. Her 5600 veya her 12100F aynı performansı aynı sıcaklığı aynı potansiyeli vermez. 70 derece o kadar kötü bir değer değil stok fan ile en azından. Voltaj düşürür iseniz 65 60 dereceyi geçmez. İşlemciye hiçbir zaman zarar vermez. Voltaj düşürme konusunda çekinmeyin.
Veya isterseniz 1000TL bütçe ayırıp soğutucu alın size kalmış. Ben soğutucu almak yerine voltaj düşürdüm sorun yaşamadım.
Benim kasada şöyle bir sorun daha var eğer voltajı düşürürsem ledler yanıp sönmeye başlıyor hatta konusuda var sosyalde link bırakayım merak ederseniz DeepCool CC560 ARGB Yanıp Sönüyor

Bunu kasayı açınca nasıl anlıyacağım yani plastik nasıl bir şey neye benziyor baktığımda her şey normal görünüyor bana.

Bunu becerebileceğimi zannetmiyorum.

İşlemci soğutucunun altında plastik olacağını sanmıyorum kendi macunu sürülüdür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı