i3 12100F - GTX 1070 sistem görüntü vermiyor

Alparslan3417

Centipat
Daha fazla  
Iyi sosyaller herkese, gecen ay kendime ikinci el parcalardan bir sistem topladim, parcalarim sunlar:
ASUS ex B660 V5 D4.
HP OEM GTX 1070.
Apacher 8 GB RAM.
i3 12100F.
Hadron 500W PSU.
Kasam yok ve eskı bır laptoptan soktugum HDD'yı kullanıyorum (USB ıle bagladım)
Anakartimda bazi pinler yamuktu şu an pinleri duzelttim ancak yine de goruntu alamiyorum anakartimda da debugger LED'ler yok bu sebeple hangi parcada sorun var bulamiyorum.
Sistemi actigimda tum parcalarin fanlari donuyor ancak herhangi bir sekilde sinyal alamiyorum yani goruntu yok, BIOS'a girmiyor veya bir hata kodu vermiyor, ekran simsiyah. Tum kablolamalari dogru yaptim monitor ve HDMI saglam. Sizce sorun hangi parcadadir?

RAM’i sıfırdan test et: 1 modül, 1 slot olacak şekilde sırayla.
CMOS sıfırlaması yap (BIOS pili çıkar, 2-3 dakika sonra tak).
CPU’yu çıkar, soketi incele, termal macun kontrolü yap, tekrar tak.
Onboard görüntü çıkışı varsa
ekran kartını çıkarıp onboard ile test et.
PSU’nun CPU güç çıkışı (8pin) sağlam mı kontrol et.
BIOS güncellemesi gerekir mi? CPU-Anakart uyumunu birlikte kontrol edebiliriz.

Yamulan pinler işlemci yuvasında ise kalıcı hasar almış olabilir. Anakartın güç bağlantılarını ekstra bir kontrol et QLED ışıkları yanıyor mu ip ucu olabilir.

RAM'i sıfırdan test et: 1 modül, 1 slot olacak şekilde sırayla.
CMOS sıfırlaması yap (BIOS pili çıkar, 2-3 dakika sonra tak).
CPU'yu çıkar, soketi incele, termal macun kontrolü yap, tekrar tak.
Onboard görüntü çıkışı varsa
ekran kartını çıkarıp onboard ile test et.
PSU'nun CPU güç çıkışı (8pin) sağlam mı kontrol et.
BIOS güncellemesi gerekir mi? CPU-anakart uyumunu birlikte kontrol edebiliriz.

Yamulan pinler işlemci yuvasında ise kalıcı hasar almış olabilir. Anakartın güç bağlantılarını ekstra bir kontrol et QLED ışıkları yanıyor mu ipucu olabilir.

RAM zaten 1x8 ve iki yuvayi da denedim.
BIOS pilini denedim.

CPU kontrollerini yaptim (ancak termal macun kullanmadim kullanmama nedenim islemcinin aniden ucuk isilara ulasamayacak olmasi ) bu arada onemli bilgi vermeyi unuttugumu fark ettim CPU isiniyor yani calisiyor

PSU guc cikisi saglam.

BIOS ile alakali verdiginiz tavsiyeyi anlayamadim daha aciklayici bir sekilde yazar misiniz?

Evet yamulan piller islemci yuvasinda.

Anakart uzerinde herhangi bir LED yok.

RAM zaten 1x8 ve iki yuvayi da denedim.
BIOS pilini denedim.

CPU kontrollerini yaptim (ancak termal macun kullanmadim kullanmama nedenim islemcinin aniden ucuk isilara ulasamayacak olmasi ) bu arada onemli bilgi vermeyi unuttugumu fark ettim CPU isiniyor yani calisiyor

PSU guc cikisi saglam.

BIOS ile alakali verdiginiz tavsiyeyi anlayamadim daha aciklayici bir sekilde yazar misiniz?

Evet yamulan piller islemci yuvasinda.

Anakart uzerinde herhangi bir LED yok.
Senin için kontrol ettim anakart modeli 12.nesil işlemciler için yazılımı fabrikasyon yüklüyormuş fakat İşlemcide dahili grafik birimi yok (çünkü F serisi bunu unuttuk). Bu nedenle ekran kartı takmadan görüntü alamazsın. Eğer harici GPU takılı değilse sistem çalışsa bile görüntü gelmez.
Ekran kartını denemen gerekiyor. İşlemci pinlerini de telefon kamerasından zoom yaparak iyice kontrol et genelde onarım yaparken gözle görülemeyecek çatlaklar olabiliyor (mikroskop kullanıyoruz.)

Senin için kontrol ettim anakart modeli 12.nesil işlemciler için yazılımı fabrikasyon yüklüyormuş fakat işlemcide dahili grafik birimi yok (çünkü F serisi bunu unuttuk). Bu nedenle ekran kartı takmadan görüntü alamazsın. Eğer harici GPU takılı değilse sistem çalışsa bile görüntü gelmez.
Ekran kartını denemen gerekiyor. İşlemci pinlerini de telefon kamerasından Zoom yaparak iyice kontrol et genelde onarım yaparken gözle görülemeyecek çatlaklar olabiliyor (mikroskop kullanıyoruz.)

Ekran kartini deneyecek sistemim yok hocam.

Senin için kontrol ettim anakart modeli 12.nesil işlemciler için yazılımı fabrikasyon yüklüyormuş fakat işlemcide dahili grafik birimi yok (çünkü F serisi bunu unuttuk). Bu nedenle ekran kartı takmadan görüntü alamazsın. Eğer harici GPU takılı değilse sistem çalışsa bile görüntü gelmez.
Ekran kartını denemen gerekiyor. İşlemci pinlerini de telefon kamerasından Zoom yaparak iyice kontrol et genelde onarım yaparken gözle görülemeyecek çatlaklar olabiliyor (mikroskop kullanıyoruz.)

Hocam anakartin bazi pinler yamuk oldugu icin anakart degistim sonuç ayni yardim ederseniz cok sevinirim.

Senin için kontrol ettim anakart modeli 12.nesil işlemciler için yazılımı fabrikasyon yüklüyormuş fakat İşlemcide dahili grafik birimi yok (çünkü F serisi bunu unuttuk). Bu nedenle ekran kartı takmadan görüntü alamazsın. Eğer harici GPU takılı değilse sistem çalışsa bile görüntü gelmez.
Ekran kartını denemen gerekiyor. İşlemci pinlerini de telefon kamerasından zoom yaparak iyice kontrol et genelde onarım yaparken gözle görülemeyecek çatlaklar olabiliyor (mikroskop kullanıyoruz.)

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı