i3-12100F - RX 6600 sistem alınır mı?

Bütçe
13000
Makaleler
2
Arkadaşlar başta R5 5600X'li ortalama 9 bin liraya ekran kartsız PC toplayıp geçecektim elimde bayağı önceden kalma GTS 450 ekran kartı vardı görüntü verse yeter diye düşünüyordum.
Sonradan bakındım i3 12100F RX 6600 sistem 12.500 TL sonra dedim Türkiye'de yaşıyoruz ne olur ne olmaz belli değil ben bu sistemi alsam ileride upgrade yaparken sıkıntı yaşar mıyım?
Ya da başka önerileriniz var mı?

Arkadaşlar başta R5 5600X'li ortalama 9 bin liraya ekran kartsız PC toplayıp geçecektim elimde bayağı önceden kalma GTS 450 ekran kartı vardı görüntü verse yeter diye düşünüyordum.
Sonradan bakındım i3 12100F RX 6600 sistem 12.500 TL sonra dedim Türkiye'de yaşıyoruz ne olur ne olmaz belli değil ben bu sistemi alsam ileride upgrade yaparken sıkıntı yaşar mıyım?

Merhaba öncelikle RAM'i yukseltebilirseniz 16 GB RAM almanızı tavsiye ederim kasa da Game tech güzel bir markadır ama Full cam ise ısınma sorunu yaşayabilirsiniz işlemciniz ve ekran kartınızın iyi olduğunu düşünüyorum bence alınabilir.

Oyun oynayacaksanız sıkıntı olmaz ancak render edit gibi işlerle uğraşcaksanız i5 veya i7 almalısınız. Upgrade yapacağınız zaman sıkıntı yaşamazsınız.

Evet oyun oynayacağım da çok arada kalıyorum ne yapsam bilmiyorum içimde 3060 3060 Ti almak falan var ama dolar artıyor LHR kilidi kırıldı falan derken fiyatları artcak diye korkuyorum gönlümde dediğim gibi R5 5600 sistem dizmek vardı.

Merhaba öncelikle RAM'i yukseltebilirseniz 16 GB RAM almanızı tavsiye ederim kasa da Game tech güzel bir markadır ama Full cam ise ısınma sorunu yaşayabilirsiniz işlemciniz ve ekran kartınızın iyi olduğunu düşünüyorum bence alınabilir.

Bu fiyata alabileceğiniz en iyi sistem bu şuanda. İsterseniz ekran kartı hariç diğer parçaları alıp toplayıp ekran kartı için indirim bekleyebilirsiniz.

Kasa ve RAM'i bunlarla değiştir.

Hocam şimdi son olarak daha sorum var elimde 500GB+128 GB SSD var ekstradan 1GB'lık görüntü vermesi için bir ekran kartım var. Yazın düğün salonunda çalışıyorum ve 13bin TL bütçem var. Aklımda bir sistem var ve fiyatı ortalama 9bin TL bana geride 4bin TL kalıyor. Ben burada çalıştığımdan 2 ay içinde ortalama 4000TL falan daha gelebilir. Ben R5 5600X + RX 6600XT veya 3060 almayı düşünüyorum. Sizce beklemeli miyim yoksa almalı mıyım Intel almayı hiç istemiyorum.
Hocam şimdi son olarak daha sorum var elimde 500GB+128 GB SSD var ekstradan 1GB'lık görüntü vermesi için bir ekran kartım var. Yazın düğün salonunda çalışıyorum ve 13bin TL bütçem var. Aklımda bir sistem var ve fiyatı ortalama 9bin TL bana geride 4bin TL kalıyor. Ben burada çalıştığımdan 2 ay içinde ortalama 4000TL falan daha gelebilir. Ben R5 5600X + RX 6600XT veya 3060 almayı düşünüyorum. Sizce beklemeli miyim yoksa almalı mıyım Intel almayı hiç istemiyorum.
Almayı düşündüğüm sistemde şu şekilde:
Kingston Fury Beast 8 GB 3600 MHz DDR4 CL17 KF436C17BB/8 Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (bunu ilerde 2x8 yapıcam)

@rafetsunal baktığın anakart kötü, RAM vasat. Depolama almana gerek yok o zaman onu çıkart sistemden. 12100F ve H610 yerine bunları da alabilirsin şimdiden.

@rafetsunal baktığın anakart kötü, RAM vasat. Depolama almana gerek yok o zaman onu çıkart sistemden. 12100F ve H610 yerine bunları da alabilirsin şimdiden.

RAM olarak ne önerirsin 3600MHz diye seçmiştim onu.
RAM olarak ne önerirsin 3600MHz diye seçmiştim onu.

Bu nasıl.

@rafetsunal Kingston'dan Hynix CJR, bir ihtimal DJR çip çıkabilir kesin emin olmamakla beraber rastgele çıkıyorlar. Ballistix her türlü Rev-E Die çip barındırıyor. Bu da onu daha f/p yapıyor.

3600Mhz CL18 Ripjaws ise yaramaz. Ben Ballistix'leri 3600Mhz CL14 yaparak kullanıyorum, ki 3800Mhz CL15'i de rahat görür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı