İnceleme i3 12100F sıcaklık değerleri

Bugün i3 12100F işlemcime, AIDA64 yazılımı ile 10 dakikalık Stability Test yaptım. Siz de test yapmak isterseniz: AIDA64 Stability Test Rehberi

Sıcaklık Değerleri:
  • Minimum Değer: 37*
  • Ortalama Değer: 60.8
  • Maximum Değer: 65
*Minimum değer işlemci boştayken olan sıcaklık değeridir.

Stok soğutucu ve Arctic MX-4 termal macununu kullanıyorum. Umarım bir kişinin bile olsa işine yarar.

Değerler güzel ama ben stok soğutucu ile 59'u bile geçmedim hiçbir oyunda.
Evet ama bu oyun testinden daha yoğun bir test.

Aynı testi, sadece kasaya ufak bir temizlik yaparak tekrarladım. Termal macun yenilemedim.

6 Eylül için sıcaklık değerleri:
  • Minimum Değer: 39
  • Maximum Değer: 68
Hava durumundaki farka göre normal gözüküyor. Bir de kasamın önünde 1 tane fan var. 2 veya 3 tane olsa sıcaklık daha da düşük olacaktır.

Son düzenleme:
Evet ama bu oyun testinden daha yoğun bir test.

Aynı testi, sadece kasaya ufak bir temizlik yaparak tekrarladım. Termal macun yenilemedim.

6 Eylül için sıcaklık değerleri:
  • minimum değer: 39
  • maximum değer: 68
Hava durumundaki farka göre normal gözüküyor. Bir de kasamın önünde 1 tane fan var. 2 veya 3 tane olsa sıcaklık daha da düşük olacaktır.

Merhaba,
Konu biraz eski kalmış ama sormadan edemedim.
Basit yüklerde sıcaklık durumlarınız nasıl?
Bende hem 10400F hem de 12100F var ikisi de stok ve MX6 ile macunları yeniledim.
12100F ile sizin belirttiğiniz değerlere yakın sıcaklıklar alıyorum.
Boştaki sıcaklık 37 40 arası git-gel yapıyor. AIDA64 ile Max 71 avaraj 64 gördüm.
Ancak %20 %30 yüklerde sıcaklıgım 50-55 derecelerde oluyor. ( 10400F %20 %30 kullanımda 45-49 derecelerde kalıyor).
Macun sürme konusunda hata yapsam Max değerlerim 71 de kalmazdı diye düşünüyorum. Ancak basit yüklerde 53 55 görmek garip geldi. 10400F ile kıyaslayınca bir şüphelendim arama yaparken sizin konunuzu gördüm bir fikir danışmak istedim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı