i3 12100F sistemde FPS takılmaları

RTX 3050.
i3 12100F.
Sistemim 1.5 aylık sistemi hone uygulamasından optimize etmesem çok fena FPS droplar yiyorum loldede işlemci kullanımı anlık yükseliyor FPS 170'den 150'ye filan düşüyor. Sisteme test yaptığımda hiçbir şeyde sıkıntı çıkmıyor. Bu neden kaynaklanır? GPU kullanımı düşüyor anlık diğer oyunlarda loldede durum bu İtopya'dan alındı sistem. İlk günden beri böyle.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
LoL oynarken zaman geçtikçe oyun içinde FPS'in düşmesi sadece sende olan bir şey değil. Genel olarak herkes bunu yaşıyor. Driverlarını güncelleyip, FPS sabitlemeyi dene. Bunun üstüne chipsetinin son sürümünü kur ve BIOS güncellemesini yapmayı dene. Sonuç değişmezse farklı bakış açılarıyla yaklaşırız.

LoL oynarken zaman geçtikçe oyun içinde FPS'in düşmesi sadece sende olan bir şey değil. Genel olarak herkes bunu yaşıyor. Driverlarını güncelleyip, FPS sabitlemeyi dene. Bunun üstüne chipsetinin son sürümünü kur ve BIOS güncellemesini yapmayı dene. Sonuç değişmezse farklı bakış açılarıyla yaklaşırız.
herşeyim güncel benim sorunum anlık oluyor bir anda işlemci taban yapıyor 40 50 oluyor 30 dan diğer oyunlardada drop yiyorum ama sistemimde bir sıkıntı asla çıkmıyor

herşeyim güncel benim sorunum anlık oluyor bir anda işlemci taban yapıyor 40 50 oluyor 30 dan diğer oyunlardada drop yiyorum ama sistemimde bir sıkıntı asla çıkmıyor
40-50'yi taban olarak düşünme hocam. Her şeyinin güncel oluşunu driver tarihlerine göre söylemelisin. Chipset veya BIOS yeni sürümleri yayımlanmış olabilir. LOL için bir onarım yapmayı dene. Bozuk dosya varsa düzeltsin.

40-50'yi taban olarak düşünme hocam. Her şeyinin güncel oluşunu driver tarihlerine göre söylemelisin. Chipset veya BIOS yeni sürümleri yayımlanmış olabilir. LoL için bir onarım yapmayı dene. Bozuk dosya varsa düzeltsin.

Her şeyim güncel aygıt yöneticisnden ünlem işareti filanda çıkmıyor güncelledimde chipsetlerde Intel ME filanda yüklü güncel sistemimde dokularda çok geç yükleniyor garantiye yollasak uğraşırlar mı bilmiyorum artık İtopya'nın bayağı şikayeti var ben test yaptığımda bir sorunda çıkmıyor farklı SSD ile de durum aynı LoL'de mesela büyük bir fightta FPS'im 121'den 109'a düştü GPU da 24'ten 18'e drop yedim bariz.

Her şeyim güncel aygıt yöneticisnden ünlem işareti filanda çıkmıyor güncelledimde chipsetlerde Intel ME filanda yüklü güncel sistemimde dokularda çok geç yükleniyor garantiye yollasak uğraşırlar mı bilmiyorum artık İtopya'nın bayağı şikayeti var ben test yaptığımda bir sorunda çıkmıyor farklı SSD ile de durum aynı LoL'de mesela büyük bir fightta FPS'im 121'den 109'a düştü GPU da 24'ten 18'e drop yedim bariz.

FPS'in fightlarda 121'den 109'a düşmesi anormal değil. LoL'de bunlar sadece sana olmuyor hocam. Eğer "DROP" diye nitelendirdiğin şey buysa, yanlış nitelendiriyorsun. LoL oynayan herkes bunu yaşıyor. Fightlarda FPS hepimizde düşüyor.

FPS'in fightlarda 121'den 109'a düşmesi anormal değil. LoL'de bunlar sadece sana olmuyor hocam. Eğer "drop" diye nitelendirdiğin şey buysa, yanlış nitelendiriyorsun. LoL oynayan herkes bunu yaşıyor. Fightlarda FPS hepimizde düşüyor.

Yok hocam fightlar harici mesela Hextech'e giriyorum 190 FPS'den 160'a düşüyor bazı fightlarda kullanımlar anlık düşüyor drop olduğunu anlıyorum ve bazı yerlere yurudugumde drop olmuyor ama durduk yere FPS düşüp işlemci kullanımı artıyor ve sistemimi hone uygulamasından optimize etmesem diğer oyunlar oynanmacak seviyede oluyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı