i3-12100F ve Gigabyte H610M S2H sistemde 5 kısa bip sesi

ahmetdemirexe

Hectopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
RAM
NEO Forza, CL16, 3200Mhz, 8GB X 2
Anakart
Gigabyte H610M S2H
Arkadaşlar herkese merhaba, geçen günlerde;
+
+
2 adet
Ürünlerini satın aldım.

Sistemim:
+
GTX 650 Ti Boost 2 GB ekran kartı.
+

Elimde olan bu sisteme ürünlerin montajını yaptım fakat ilk açılışta direkt 5 kere kısa bip sesi verdi ve ekrana hiçbir görüntü gelmedi işlemcide dahili grafik birimi yok ama ekran kartını çıkarıp onboard HDMI soketinden bağlantı yapıp denedim yine görüntü gelmedi ve 5 kere kısa bip sesini duydum, RAM'in yerini değiştirdim, BIOS pilini çıkardım bekledim taktım kısacası bildiğim kadarıyla her şeyi denedim fakat bu sorunu çözemedim. Acaba BIOS güncel değil mi diye düşündüm ama ekrana hiç görüntü gelmediği için BIOS güncellemesini de beceremedim. İşlemciyi çıkardım anakart üstündeki pinleri kontrol ettim eğrilik göremedim işlemciye baktım soketlerinde kirlilik veya bağlantıyı engelleyecek bir sorun bulamadım. Aldığım ürünler sıfırdı ve ilk bağlantıda bu sorunları yaşadım sizce nasıl çözebilirim bilgisayarcıya götürmek istemiyorum, ürünlerin iade süreci ile de uğraşmak istemiyorum sıfır ürün oldukları için, yardımcı olabilecek aklına farklı bir fikir veya çözüm yolu gelen var mı eğer yardımcı olabilirseniz çok minnettar kalırım ilk günden bu sorunları yaşayınca çok moralim bozuldu açıkçası.

En kısa zamanda ekran kartını da yenileyeceğim şu an bütçem kalmadığı için eski ekran kartımı kullanmaya devam ediyorum.

Ekran kartının güç girişinin tam oturduğuna emin misin? Çoğu yerde VGA error olarak yazmışlar Gigabyte anakartların 5 beep sesine.

Üstadım merhabalar, bende de gigabayte H610M S2H DDR4 (rev. 1.2) anakart ve 12100f işlemci var,,, Anakart Hyperx ramleri 3600 de çalıştırdı, sitesinde 3200 destekler diye yazıyordu ama bilemedim... Yalnız 12100f işlemcinin performansı için yapabileceğimiz bir şey var mıdır ?

Hocam aynı sorunu yaşıyorum sıfır parçalar ile nasıl bir yöntem uyguladınız sorunu geçirmek için? @ahmetdemirexe
Ne yapsam fayda etmedi muhtemelen anakart bozuk çünkü daha sonra msi h610m-b aldım ve sistem sorunsuz çalıştı. Anakartı iade amaçlı satıcıya gönderdim fakat o da kabul etmedi tamamen olay elimde patladı yani. bir daha gigabyte anakart alacağımı sanmıyorum muhtemelen satıcı temelli sorun da vardır ama bir şey diyemiyorum.

Ne yapsam fayda etmedi muhtemelen anakart bozuk çünkü daha sonra MSI H610M-B aldım ve sistem sorunsuz çalıştı. Anakartı iade amaçlı satıcıya gönderdim fakat o da kabul etmedi tamamen olay elimde patladı yani. Bir daha Gigabyte anakart alacağımı sanmıyorum muhtemelen satıcı temelli sorun da vardır ama bir şey diyemiyorum.

O zaman bende anakartı iade edip MSI anakart alacağım hocam teşekkürler.

O zaman bende anakartı iade edip MSI anakart alacağım hocam teşekkürler.

Şahsen tavsiyem o yönde olacaktır başka işlemci başka ekran kartı başka RAM ve başka bir PSU ile denediğim halde çalışmadı BIOS pilini dahi değiştirdim fakat sonuç alamamıştım iade etmek en temizi olacak en azından bir sonraki sistemde gönlünüz rahat olur kullanım esnasında.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı