i3 12100F ve GTX 1660 sistem alınır mı?

Ekran kartının güç tüketimini doğru ayarlayamamış olabilirsiniz ki RAM gibi şeylerden bile olabilecek bir durum WattMan ve dediğiniz ekran kartı 570 6000 serisi ekran kartlarında neredeyse hiç yok sorun RAM'den, güçten veya diğer şeylerden olabilecekken sadace ekran kartına atmak suçu komik ve de 6000 serisi ile 500 serisi karşılaştırıyorsunuz.

Kardeşim birincisi 570le 6000i karşılaştırmıyorum. 570 ayrı konu arkadaş Wattman ekran kartıyla alakalı değildir diyor bende sadece ekran kartıyla alakalıdır diyorum. İkinci konu 6000 serisinde de hala düzeltilmediğini düşünüyorum. 6000 serisinde Wattman sorunu yaşayan bir arkadaşın açtığı konuyu attım buraya bakabilirsin.
 
Hocam size şöyle söyleyim oyunlar yeni nesil konsollara göre yapılır o konsolu güce göre yapılır yani bu durumda tflops olarak sayarsak sadece GTX 1660 5 tflops PS 5 8 tflops ilrki zamanda çok yüksek performans almayabilirsin bu yüzden RX 6600 al diyoruz çok daha güçlü bir kat 10 tflops.

Tflops önemli bir değer değil ama mesela günümüzde 1650 Low ayarlarda ancak 45 FPS oynatıyor.
 
Hocam öyle bir durum çok nadir kulaktan dolma bilgilere inanmayın.



Oynatmaz.



Güç tüketimi değişiyor kartın. Yani örneğin PSU normal çalışırken yeni kart daha fazla güç çektiği için sorun çıkma ihtimali daha yüksek oluyor.

Yani 650w Powerım var kıçıkırık 570i de besleyemiyorsa atayım çöpe gitsin.
 
Kardeşim birincisi 570le 6000i karşılaştırmıyorum. 570 ayrı konu arkadaş WattMan ekran kartıyla alakalı değildir diyor bende sadece ekran kartıyla alakalıdır diyorum. İkinci konu 6000 serisinde de hala düzeltilmediğini düşünüyorum. 6000 serisinde WattMan sorunu yaşayan bir arkadaşın açtığı konuyu attım buraya bakabilirsin.

Hocam sorun ekran kartı ile olmayabilir bir arkadaş daha yazdı güç tüketimi ve RAM donanım sorunları anakart gibi her şeyden olabilecek bir sorunu sadece ekran kartına atmak ne kadar garip.
 
Hocam sorun ekran kartı ile olmayabilir bir arkadaş daha yazdı güç tüketimi ve RAM donanım sorunları anakart gibi her şeyden olabilecek bir sorunu sadece ekran kartına atmak ne kadar garip.

Wattman hatası ekran kartı hızını ayarlayamadığı zamanlarda oluşan bir yazılımsal problemdir. Ben sistemime 4-5 tane ekran kartı takmışımdır sadece AMD'lerde bu sorun oluşuyor.
 
Peki 3050 tercih etsem nasıl olur 1660 yerine daha iyi olur mu o da mı 2 3 yıl sonra birçok oyunu oynatmaz?

Daha yeni bir ekran kartı DLSS sayesinde falan daha iyi gider ama yine RX 6600 varken o alınmazs ve de o da çok 3-4 yıl sonra AAA oyunları kaldırmaz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı