i3 12100F vs Ryzen 5 5500

5950X 5900X 5600x hepsi aynı anda piyasaya sürüldü. DDR5 ram fiyatları zaman gittikçe düşüyor. Ve açıkçası yeni zen mimarisi çok güçlü geliyor bence. Benim şahsi görüşüm şuanda bir bilgisayar toplamak ölü yatırım.
ömürlük bir sistem değil, sadece sistemi kısmende olsa güncel tutmak, değerini korumak. Birde bahsettiğim gibi askere gidersem şayet 6 ay kadar daha 9. nesili bekletirsem elimden çıkarmak biraz problem olabilir. Askerden dönüp işe tekrar bbaşladığımda daha yüksek bütçeli bir sisteme girebilirim ancak. Bütçem şu an için ancak 3500₺'ye kadar olan kısım için müsait.

ömürlük bir sistem değil, sadece sistemi kısmende olsa güncel tutmak, değerini korumak. Birde bahsettiğim gibi askere gidersem şayet 6 ay kadar daha 9. nesili bekletirsem elimden çıkarmak biraz problem olabilir. Askerden dönüp işe tekrar bbaşladığımda daha yüksek bütçeli bir sisteme girebilirim ancak. Bütçem şu an için ancak 3500₺'ye kadar olan kısım için müsait.
12100F + H610 alabilirsin o zaman.

MSI PRO H610M-B DDR4 SOKET 1700 DDR4 3200(OC) PCI-E Gen 4,M.2 USB3.2 1x 1G LAN mATX MSI PRO H610M-B DDR4 SOKET 1700 DDR4 3200(OC) PCI-E Gen 4,M.2 USB3.2 1x 1G LAN mATX : Amazon.com.tr
Amazon germany sadece 8-10 gün sürer gelmesi.
Genelde global veya TR içinde garantileri olmuyor ya, o yüzden farklı ülkeden almak istemiyorum. Hem zaten yurtiçinde 100 tl farkla satılıyor, 100 tl farkla yurtiçi 3 yıl garantiyi yeğlerim ama öneriniz için teşekkürler.

Genelde global veya TR içinde garantileri olmuyor ya, o yüzden farklı ülkeden almak istemiyorum. Hem zaten yurtiçinde 100 TL farkla satılıyor, 100 TL farkla yurt içi 3 yıl garantiyi yeğlerim ama öneriniz için teşekkürler.

100TL farkla nerede satılıyor? Lakin bu 1550 TL'ye geliyor vergi dahil. Çünkü varsa bende iptal edeyim TR'den alayım.

Merhaba arkadaşlar. Bir sistem güncelleme arefesindeyimde. Ryzen 5 3600 ve 5500 arasında kalmışken oyun testlerinde resmen şaka makinesı olan i3 12100F'e denk geldim. Sizce hangi işlemciyi tercih etmeliyim? Sadece oyun oynayacağım, ağırlıklı olarak Valorant oynuyorum. Arada öylesine GTA V, Rust giriyorum o yüzden işlemci bir tık daha ön planda ekran kartından ziyade. Yani 6 çekirdek Ryzen yerine 4 çekirdek Intel seçmemin oyun anlamında bir yan etkisi olur mu? Testlerde bariz olarak Intel önde fakat arka planda çoklu işlem veya render vs. gibi işlemler yapmayacağım için bariz bir yan etkisi olacağını düşünmüyorum. Yaptığım maksimum çoklu işlem Valorant açıkken Discord üzerinden iletişime geçiyorum, arada Discord üzerinden yayın açıyorum ve oyun içi kayıtlar alıyorum. (Bunu i3-9100F ile yaparken bariz droplar yaşıyorum.) Ryzen 5 5500 ve B450 ortalama bir anakart 3500₺'ye denk geliyor. i3 12100F ve H610 bir anakart ise 3600₺'ye denk geliyor. İleride 12400F'e de yükseltebilirim diye düşünüyorum. Sizce hangisini tercih etmeliyim? Dediğim gibi ekstrem yüksek grafikli oyunlar oynamıyorum, ağırlıklı olarak Valorant oynuyorum. Ekran kartım da şu an GTX 1650, eğer satarsam onu da RX 6600'e yükselteceğim bu arada. İlginiz için şimdiden teşekkürler.
12100f gayet güzel bir işlemci YouTube'dan videolarına bakabilirsiniz eğer bu işlemciyi alacaksanız 12400F'e güncelleme'ye gerek olacağını düşünmüyorum aradaki performans farkı çok yok.

12100f gayet güzel bir işlemci YouTube'dan videolarına bakabilirsiniz eğer bu işlemciyi alacaksanız 12400F'e güncelleme'ye gerek olacağını düşünmüyorum aradaki performans farkı çok yok.
12400 için şu an bütçemde yok zaten. Muhtemelen 9100F gibni olacak bu işlemcide, i3 9100F'te ilk çıktığında çok iyiydi ama 2-3 yıl sonra artık yetersiz kalmaya başladı ama tahminime göre oyun için 12100F daha uzun vadeli olur 9. nesile göre.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı