i3 14100F sıfır işlemci oyunlarda 100 derece oluyor

Emir Furkanz

Femtopat
Daha fazla  
Vatan Bilgisayar'dan 18k civarına 4060'lı sistem vardı içinde işlemci olarak i3 14100F vardı kurar kurmaz direkt olarak Cyberpunk 2077 ve Counter-Strike 2 indirdim ve 2'sinde de 100 derece oluyor.

Cyberpunk'ta yaklaşık 8-13 dk oynayınca 100 dereceye çıkıyor ve düşmüyor bir yerden sonra çok fazla ısındığı için her şey donuyor ve restart tuşu haricinde aç kapa yapmadan düzelmiyor.

CS2'de de aynı sorun var gene 100 derece oluyor 1 rekabetçi maçı içerisinde donuyor ve kapatıp açmam gerekiyor o yüzden şu an doğru dürüst kullanmıyorum 100 derece de zarar verebilir diye.

İşlemcim 0 dediğim gibi macununda sorun yok 2 kere kendim 1 kere Vatan Bilgisayar değiştirdi ve işe yaramadı, stok fan kullanıyorum, kasa kapalı bir alanda değil odam işlemciyi zorlamayacak oyunlarda bile 85 derecelere çıkabiliyor Terraria da 55-70 derece falan.

PUBG, R6 da 77-85 derece sabit oynanıyor kapanmadan ama BF1 de de PC kapanması yaşıyorum bileniniz varsa teşekkür ederim şimdiden.

Son düzenleyen: Moderatör:
"stok fan kullanıyorum" Çözümünüz belli oldu hocam. Yeni soğutucu almanız lazım, Donanım Arşiv videosunda 7500F stokla Valorant'ta 80 derece alıyordu öyle düşünün.

Moral bozmak istemem ama i3 çok eski bir işlemci 14.nesil olmasına aldanma Bunu tofaş bir araba gibi düşün 14. nesil olduğu için yeni teknoloji kullanılmış ancak ne yaparsan yap bu bir tofaş (Biraz araştırdıktan sonra almanız daha iyi olurdu. Eğer değişim yapabilirsenız üstüne biraz fiyat farkı koyunda en azından İ5 e geçin)

Moral bozmak istemem ama i3 çok eski bir işlemci 14.nesil olmasına aldanma Bunu Tofaş bir araba gibi düşün 14. nesil olduğu için yeni teknoloji kullanılmış ancak ne yaparsan yap bu bir Tofaş (Biraz araştırdıktan sonra almanız daha iyi olurdu. Eğer değişim yapabilirsenız üstüne biraz fiyat farkı koyunda en azından i5'e geçin)

Alakası yok, saçmalamışsınız. Mahalle bilgisayarcıları gibi konuşmuşsunuz. Ne yani i3 değil de i5 alsaydı ısınmayacak mıydı? Gücü tamamen nesil ile alakalı, i3 12100f kullanıyorum, 2000tl'lik bir işlemci ve 6700XT'yi besleyebiliyor 🤣

Alakası yok, saçmalamışsınız. Mahalle bilgisayarcıları gibi konuşmuşsunuz. Ne yani i3 değil de i5 alsaydı ısınmayacak mıydı? Gücü tamamen nesil ile alakalı, i3 12100f kullanıyorum, 2000tl'lik bir işlemci ve 6700XT'yi besleyebiliyor 🤣
Aferin sana ben beslemez mi dedim..

"i3 çok eski bir işlemci" deyip tofaşa benzetmeyle ne demeye çalıştın anlayamadım? Sana göre Ryzen 5 serisi de mi çok eski, tofaşa benzer bir işlemci? Ne de olsa Ryzen 9 serisi işlemciler çıktı. Cidden komik 😂😂
Sizi eğlendirebildiysem ne mutlu bana. Ayrıca takım tutar gibi fikir tutmayın :)
Detaya girmeden yüzeysel olarak açıklıyayım i3 işlemcinin önbelleği küçük olduğu için konu sahibi bu sorunları yaşıyor.
Sen ne kadar o mutlu köşende gülsende bu adamın bu sorunlarına bir çözüm olmuyor.

Son düzenleme:
Sizi eğlendirebildiysem ne mutlu bana.
Detaya girmeden yüzeysel olarak açıklıyayım i3 işlemcinin önbelleği küçük olduğu için konu sahibi bu sorunları yaşıyor.
Sen ne kadar o mutlu köşende gülsende bu adamın bu sorunlarına bir çözüm olmuyor.

Konu sahibine önerin daha iyi bir soğutucu alması değil de i3'ü satıp i5'e geçmesi midir yani, doğru mu anladım 😂. i5 de alsa i7 de alsa stok soğutucu yetmeyecek, güçlü bir işlemci alıyosan yanında daha iyi bir soğutucu alman şart. 13100F gibi bir işlemcinin stok fanla bile olsa 100 derecelere çıkması çok fazla, 13100F ile 100 derece görüyorsa muhtemelen 13400F alsaydı 120 130 derecelerde gezerdi arkadaş.
Aşağıdaki videodan da 13100F ile 13400F arasındaki sıcaklık farkına bakarsın. İşlemci önbelleği daha büyük olduğu için daha az ısınıyormuş ya i5 😂.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Konu sahibine önerin daha iyi bir soğutucu alması değil de i3'ü satıp i5'e geçmesi midir yani, doğru mu anladım 😂. i5 de alsa i7 de alsa stok soğutucu yetmeyecek, güçlü bir işlemci alıyosan yanında daha iyi bir soğutucu alman şart. 13100F gibi bir işlemcinin stok fanla bile olsa 100 derecelere çıkması çok fazla, 13100F ile 100 derece görüyorsa muhtemelen 13400F alsaydı 120 130 derecelerde gezerdi arkadaş.
Aşağıdaki videodan da 13100F ile 13400F arasındaki sıcaklık farkına bakarsın. İşlemci önbelleği daha büyük olduğu için daha az ısınıyormuş ya i5 😂.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yazdığım cümlelerden ne ısınma ne de bir reyzen kelimesi geçti bunları kendin yazıp kendi kendine gülüp eğleniyorsun farkında mısın. Git bir yüzünü yıka gel yazdıklarımı tekrar oku bekliyorum.

Kendine kendine gülüp kime yardımcı olduğunu veya çözüm bulduğunu düşünüyorsun. 10 saniye düşün bunları

Technopat Haberler

Geri
Yukarı