i3 2. nesil sisteme işletim sistemi önerisi

burakclsz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarım çok iyi değil. Şu an kullandığım işletim sistemi Windows, Python öğrenip kod yazmayı öğreneceğim oyun oynamayacagim. Linux geçsem iyi olur mu yoksa Windows'ta kalmalı miyim? PC'nin özelliklerini alta bıraktım.

i3 2. nesil.
Ekran karti yok.
RAM 4 GB.

Merhaba arkadaşlar, benim bilgisayarım çok iyi değil. Şu an kullandığım işletim sistemi Windows, Python öğrenip kod yazmayı öğreneceğim oyun oynamayacagim. Linux geçsem iyi olur mu yoksa Windows'ta kalmalı miyim? PC'nin özelliklerini alta bıraktım.

i3 2. nesil.
Ekran karti yok.
RAM 4 GB.

Şu haliyle Windows 7, eğer bir 4 GB daha takarsan Windows 10 kullanmak daha mantıklı olur.

i3 2. nesil.
Ekran karti yok.
RAM 4 GB.
Şuanki hali ile Windows olarak LTSC en sağlıklısı olabilir ama 4 GB RAM daha alacaksan normal Win 10 kur. Linux'te kurabilirsin, hem istediğin gibi panelden ilginç şeyler oluşturabilirsin. Linux ARCH en iyisi olması lazım.

Bende onu söyleyecektim, Windows 7'nin çoğu şeyle desteğini kestiği için sorun yaşar mıyım diye.
Yaşarsınız, tarayıcılar bile güncelliğini kesti.

Ne yapacağız peki 4 GB RAM'li bilgisayara Windows 10 yüklersek en az 2-2.5GB'sini alır sistem. Arkadaş zaten bir Google açsa kullanılacak RAM kalmaz.
Windows 10 yüklesin demedim, çok az RAM tüketen Linux dağıtımları var piyasada.

i3 2. nesil.
Ekran karti yok.
RAM 4 GB.
Sistem cok yavas degilse Windows'ta kalin.
Eger yavassa Ubuntu yukleyebilirsiniz bi' nebze hizlanir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı