i3 2. nesil sisteme işletim sistemi önerisi

Şu anki hali ile Windows olarak LTSC en sağlıklısı olabilir ama 4 GB RAM daha alacaksan normal Windows 10 kur. Linux'te kurabilirsin, hem istediğin gibi panelden ilginç şeyler oluşturabilirsin. Linux Arch en iyisi olması lazımdı.

Linux biraz karmaşık ve ilginç gibi sanal makineden kullanmıştım biraz, LTSC'yi bilmiyorum ona bakacağım.

Arch öyle işletim sistemleriyle içli dışlı olmayanlara karşı iyi değil. Güncel paketlerden sistemin bozulması, çekirdek dökülmeleri çok.
Arkadaş kodlama işleri uğraşmak istiyordu. Çok karışık olabilir yeni insanlar için ama baya eğlenir cidden istiyorsa. Ayrıca "geri dönüm" noktaları mevcuttu, bir sorun olursa hemen geriye dönebiliyorsun. Güncelleme öncesine.

Sistem cok yavas degilse Windows'ta kalin.
Eger yavassa Ubuntu yukleyebilirsiniz bi' nebze hizlanir.
Ubuntu ağır bir dağıtım, 4 GB RAM için pek iyi bir tercih değil. Xubuntu falan daha mantıklı illa Ubuntu olacaksa.

Linux biraz karmaşık ve ilginç gibi sanal makineden kullanmıştım biraz, LTSC'yi bilmiyorum ona bakacağım.
LTSC, Windows 10'nun boş versiyonu gibi düşünün. Çoğu şeyden arındırılmış ve temizlenmiş. Linux ile cidden uğraşacaksanız baya eğlenirsiniz.

Cok yavaş değil, bir de sifirladigim icin biraz daha hızlandı. Ama önerdiğiniz şeylere bakacağım.

SSD yoksa SSD alın. O bilgisayara can katacak şey SSD. RAM konusunda şöyle bir durum var, ben kendi cihazımı sonradan 8 GB RAM'e çıkardım ama gerek olmadığını fark ettim. Bunun nedeni ise zaten RAM dolmadan işlemci doluyor ve %100 kullanılır hale geliyor(tarayıcıda bile). Bu cihazlara en mantıklı hareket SSD.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı