i3-2100'te Windows'tan Linux'a gecilmeli mi?

Ahmet06han

Kilopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 3600 / Xfx Rx 6600 xt / B450m pro m2 Max / 600W psu / 512Gb ssd /
Meslek
Ogrenci
Kardesimin bir bilgisayari var ve eski. Normal kullanimda da yavas. Linux kurarsam rahatlar diye dusunuyorum. Minecraft ve Craft Rise, Roblox, Zula falan oynuyor. Bunlari oynamaya devam edebilir mi?

Islemci: i3-2100, ekran karti: 9500 GT.

Son düzenleyen: Moderatör:
Zula oynayamaz. CS oynayabilir hem daha kalitelidir.

Minecraft resmi desteği var. Craft Rise da oynanır.

Roblox için Android sürümünü kurman gerekir.

Q4OS kurabilirsiniz.

Yüksek ihtimalle devam edebilir. Linux'un arkada çalışan 100 tane uygulaması yok ama kardeşin Linux'a hemen alışamayabilir ya da arayüzünü sevmeyebilir. Ognitorenks'in özel Windows sürümleri vardı onlardan da kurabilirsin ya da ReviOS'ta deneyebilirsin.

Q4OS kurabilirsiniz.

Görünüşü çok güzel eski XP'ye benziyor.

Yüksek ihtimalle devam edebilir. Linux'un arkada çalışan 100 tane uygulaması yok ama kardeşin Linux'a hemen alışamayabilir ya da arayüzünü sevmeyebilir. Ognitorenks'in özel Windows sürümleri vardı onlardan da kurabilirsin ya da ReviOS'ta deneyebilirsin.

Görünüşü çok güzel eski XP'ye benziyor.
Evet alisma konusunda katiliyorum. Eve gelince soracagim.

Eger sorun cikarmazsa Q4OS iyi midir?

Istemezse ReviOS tam olarak ne? Arayuz olarak Windows'a daha mi yakin?

Zula oynayamaz. CS oynayabilir hem daha kalitelidir.

Minecraft resmi desteği var. Craft Rise da oynanır.

Roblox için Android sürümünü kurman gerekir.

Q4OS kurabilirsiniz.

CS2 acmaz bence hocam. CS:GO olsa oynardi ama.

kardeşin Linux'a hemen alışamayabilir ya da arayüzünü sevmeyebilir.
Arayüzün sevilmeyecek bir şeyi yok. Q4OS dışında bir dağıtım ve masaüstü tercih ederek daha iyi bir masaüstüne kavuşabilir. Linux dağıtımları görünüm ve özelleştirme konusunda Linux'tan çok daha fazla gelişmiştir. Bunu bir tema geliştiricisi olarak söylüyorum. Linux'ta ürettiğim temaların %1'ini bile Windows'ta yapamam çünkü Windows buna elverişli değil.

Alışma konusunda, yaşı küçükse daha hızlı öğrenir çünkü Windows'a alışık olmayan birinin Linux'a alışması daha kolaydır. Örneğin ben Windows'a format atmayı bile bilmiyorken Linux kullanmaya başlamış birisi olduğum için hiçbir zorluk yaşamadım. Şu an aksine Windows kullanırsam zorlanırım. O nedenle küçük yaşta öğrenmeye çalışmak daha kolaydır.

CS2 acmaz bence hocam. CS:GO olsa oynardi ama.

CS:GO kurup topluluk sunucularına girilebilir. Dediğim gibi Zula açılmayacağı için alternatif öneri sunuyorum.

Evet alisma konusunda katiliyorum. Eve gelince soracagim.

Eger sorun cikarmazsa Q4OS iyi midir?

Istemezse ReviOS tam olarak ne? Arayuz olarak Windows'a daha mi yakin?

ReviOS Windows 10 modlaması. Windows 10'un performansı yiyen neredeyse çoğu sistemini kapatıyor.

CS:GO kurup topluluk sunucularına girilebilir. Dediğim gibi Zula açılmayacağı için alternatif öneri sunuyorum.

Zula açılır hocam. Ben ekran kartsız şekilde oynuyordum i3 6100 ile. FPS biraz düşüktü ama yine oynatıyordu.

ReviOS Windows 10 modlaması. Windows 10'un performansı yiyen neredeyse çoğu sistemini kapatıyor.

Zula açılır hocam. Ben ekran kartsız şekilde oynuyordum i3 6100 ile. FPS biraz düşüktü ama yine oynatıyordu.
Zula, ProtonDB'ye göre kırık, çalışmaz. Sistem değil Linux desteği kaynaklı.

Zula, ProtonDB'ye göre kırık, çalışmaz. Sistem değil Linux desteği kaynaklı.

Wine diye bir program vardı Windows uygulamalarını emüle ediyordu herhalde yanlış bilmiyorsam. Onunla çalıştırabilir mi?

Arayüzün sevilmeyecek bir şeyi yok. Q4OS dışında bir dağıtım ve masaüstü tercih ederek daha iyi bir masaüstüne kavuşabilir. Linux dağıtımları görünüm ve özelleştirme konusunda Linux'tan çok daha fazla gelişmiştir. Bunu bir tema geliştiricisi olarak söylüyorum. Linux'ta ürettiğim temaların %1'ini bile Windows'ta yapamam çünkü Windows buna elverişli değil.

Alışma konusunda, yaşı küçükse daha hızlı öğrenir çünkü Windows'a alışık olmayan birinin Linux'a alışması daha kolaydır. Örneğin ben Windows'a format atmayı bile bilmiyorken Linux kullanmaya başlamış birisi olduğum için hiçbir zorluk yaşamadım. Şu an aksine Windows kullanırsam zorlanırım. O nedenle küçük yaşta öğrenmeye çalışmak daha kolaydır.

Hocam ben yaklasik 8 senedir Windows kullanıyorum. O yuzden Linux denedimde pek rahat edemedim ve çok da denemedim sahsen. Kardesim 3 senedir falan kullaniyor alisir herhalde. Kendim Linux olarak Tails OS denedim bir de antiX Linux denedim. Cok karmasik geldi ozellikle antiX Linux. Daha basit arayuzu olan var mi? Ne onerirsiniz? VPN falan iniyor degil mi? Kaspersky VPN kullaniyor.

Wine diye bir program vardı Windows uygulamalarını emüle ediyordu herhalde yanlış bilmiyorsam. Onunla çalıştırabilir mi?
Çalışmaz. ProtonDB'de kırık görünüyor diyorum hocam. Proton, Steam'in uyumluluk aracı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı