OpenCore i3-2310M Legacy BIOS macOS kurulumu

Katılım
1 Aralık 2020
Mesajlar
16.479
Makaleler
40
Çözümler
412
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Selam,
Akıllı tahtaya macOS kurmakla uğraşıyorum ama BIOS'u legacy olduğu için OpenCore menüsü yerine direkt Windows açılıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem:
  • i3-2310M
  • Ekran kartı: HD3000
  • Ethernet kartı ise RTL8111.
@tahaklkt hocam bir mesajınızda legacy sisteme Catalina kurduğunuzu görmüştüm. Nasıl yaptığınızı anlatabilir misiniz?
@e.n.e.s
@tristessehivernale
@453482 hocam sizde bir ara legacy kurulum yaptığınızı gördüm. Anlatabilir misiniz?
 
Son düzenleme:
Clover ve OpenCore sadece birer önyükleyici. Clover çalışıyorsa sorun yok bence.
Teşekkür ederim. Aslında bunun farkındayım fakat diğer bilgisayarlarımda Opencore ile Monterey kurulu, çok daha kullanışlı ve güncel olduğu için Opencore ile kullanmak istiyorum. Takıntı işte ne diyelim 🙂🙂.
 
Son düzenleme:
Hocam eski bir sistemse ve UEFI desteği yoksa Clover'da kalmanız daha iyi olur. O SSE 4,1 telemetrap.kext ile hallediliyor, benim o yazdığım mesajdaki EFI'de SSE 4,1 olmayan işlemcilerin configinde telemetrap.kext işlenmiş durumda. Yani düzgün çalışıyorsa Clover'da kalın.
 
Hocam eski bir sistemse ve UEFI desteği yoksa Clover'da kalmanız daha iyi olur. O SSE 4,1 telemetrap.kext ile hallediliyor, benim o yazdığım mesajdaki EFI'de SSE 4,1 olmayan işlemcilerin Config'inde telemetrap.kext işlenmiş durumda. Yani düzgün çalışıyorsa Clover'da kalın.

Üstat, bende zaten gün içinde tekrar denemeler yaptım ve vazgeçtim. Clover ile devam edeceğim, çünkü bayağı yordu beni. Geri dönüşünüz için çok teşekkür ederim.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı