i3 3.4 GHz RX550 uyumu

96bgr

Kilopat
Daha fazla  
Herkese selamlar.
Sistemimi açıklayım;

ASUS H81 PLUS(DDR3)
3.4GHz Intel i3.
(4*2)8 GB 1600MHz.
Sapphire HD7750 2 GB 128Bit.
Samsung 750Evo SSD(sonradan takıldı)

Öncelikle oyun oynamak dışında bilgisayar hakkında fazla bilgim yok. Sistemi 2013 yılında toplandı. 2016 yılında SSD takıldı. Fakat her zaman oyunları 40FPS'den fazla oynayamadım. Oyunlarım;

Car mechanic Simulator 2018.
Euro Truck Simulator.
Mad Max.
Watch dog+Watch dog 2.
NBA 2015.
GTA 4.
GTA 5.
.

Bu tür oyunları Max. 30-40 FPS'de oynayabilmek için 1280 çözünürlükte, düşük ayarlar haline getiriyordum.

Önceki gün bilgisayar dükkanında Update etmek için 2 seçenek sundu,
1-8*2 16 GB RAM.
2-RX550 ASUS azer ekran kartı

Biraz düşündükten sonra ekran kartı daha mantıklı geldi, sizce doğru bir seçim miydi?
(Ekran kartı elinde olmadığı için sipariş verdi, daha PC'ye takılmadı, geldiğinde deneyimlerimi paylaşırım. )

Yorumunuz için teşekkürler,pc için harcıycağım fiyat kısıtlı olduğundan bu kartı önerdi.Gereksiz harcama olmaması açısından tekrar düşünücem.

Uyum açısından nasıl bir uyum? FPS'mi yoksa Çalışma açısındanmı eğer çalışma açısından düşünüyorsanız raminizin ddr sayısı uyumlu olması gerekki şuanda kullandığınız ekran kartı uyuyor ddr3 ile alacağınız ekran kartı rx 550 ddr3 ile uyumlu. Ama diyorsanız ki ben fps için soruyorum rx 550 gayet yeterli bir kart olsada işlemciniz uyumsuz 120 fps alacağınız oyunda 70-60 alır cpu'da ısınıcak elbette yani karar sizde. Ne kadar güzel ekran kartı alsanızda işlemciniz uyumsuz. oynadığınız oyunlar ise güçlü kasa isteyen oyunlar. Çok fark olmaz gibi tahmin ediyorum ( eğer 2 gb ise alacağınız kart )

Alacağınız kart 4gb ise rahatlıkla alabilirsiniz performans verir fakat ısınabilir.

Uyum açısından nasıl bir uyum? FPS'mi yoksa Çalışma açısındanmı eğer çalışma açısından düşünüyorsanız raminizin ddr sayısı uyumlu olması gerekki şuanda kullandığınız ekran kartı uyuyor ddr3 ile alacağınız ekran kartı rx 550 ddr3 ile uyumlu. Ama diyorsanız ki ben fps için soruyorum rx 550 gayet yeterli bir kart olsada işlemciniz uyumsuz 120 fps alacağınız oyunda 70-60 alır cpu'da ısınıcak elbette yani karar sizde. Ne kadar güzel ekran kartı alsanızda işlemciniz uyumsuz. oynadığınız oyunlar ise güçlü kasa isteyen oyunlar. Çok fark olmaz gibi tahmin ediyorum ( eğer 2 gb ise alacağınız kart )

Alacağınız kart 4gb ise rahatlıkla alabilirsiniz performans verir fakat ısınabilir.

Ekran kartı bugün elime geçti,şuan bazı oyunlarda değerlendirme yapıyorum.
Ayrıca 3 saat önce PC'yi kullanmaya başladım,hemen car mechanic similator yükledim.(Çözünürlük ve FPS konusundan GTA 5 ten daha sıkıntılı bir oyun olduğu için)
Özellikle Hakan bey'in yorumundan sonra baya bir endişeye kapıldım,(almasammı acaba diye)

ama önceki ekran kartımda;
Çözünürlük:1280x720
Grafik ayarları:düşük
Max.FPS:40

2 GB RX550 ile;
Çözünürlük:1920x1080
Max.FPS:45

Benim açımdan düşününce,yıllarca oyunları göz bozucak derecede düşük çözünürlükte,bir o kadarda kötü grafiklerde oynayan bir vatandaş(benim gibi düşük sistemde oyun oynamaya çalışan biri için konuşuyorum)gözü kapalı RX550 alabilir.
GTA 5'i yarın yüklüycem,yarın GTA 5'teki performansı yazarım.

Ekran kartı bugün elime geçti,şuan bazı oyunlarda değerlendirme yapıyorum.
Ayrıca 3 saat önce PC'yi kullanmaya başladım,hemen car mechanic similator yükledim.(Çözünürlük ve FPS konusundan GTA 5 ten daha sıkıntılı bir oyun olduğu için)
Özellikle Hakan bey'in yorumundan sonra baya bir endişeye kapıldım,(almasammı acaba diye)

ama önceki ekran kartımda;
Çözünürlük:1280x720
Max.FPS:40

2 GB RX550 ile;
Çözünürlük:1920x1080
Max.FPS:45

Benim açımdan düşününce,yıllarca oyunları göz bozucak derecede düşük çözünürlükte,bir o kadarda kötü grafiklerde oynayan bir vatandaş(benim gibi düşük sistemde oyun oynamaya çalışan biri için konuşuyorum)gözü kapalı RX550 alabilir.
GTA 5'i yarın yüklüycem,yarın GTA 5'teki performansı yazarım.

Size yemin edebilirmki ekran kartım GT 9400 ve cs go'da en düşükte 720x1024 çözünürlükte 12 fps sabit aşamadım daha 12 fpsi alıcam rx 550'yi almalımıyım csgo'da denermisiniz yada benim için :) en düşükte oynuyorum kaç fps alır acaba?
işlemcim
i7 4790
8gb ram

kasarmı acaba? yoksa karttanmı kaynaklı

Uyum konusundaki sorunuzu cevabımda açıklamayı unutmuşum kusura bakmayın.
Konu başlığına 'RX550 almam mantıklımı?' yazmıştım ama 'uyumlumu' diye değiştirdiler.
Benim görüşüm,fps 60 olması yeterli,çözünürlük(artık tatmin olmam için)1920x1080 olmalı.
GTA 4 ve GTA 5'te test ettim,GTA 4'te gerekli gereksiz bütün grafik ayarlarını very high yaptım,min.59 FPS aldım,dolayısıyla ayrıntı yazmama gerek kalmadı.GTA 5'te baya test ettim;

Directx 10(1920x1080)
Grafik ayarları:düşük(normal)
FPS:90-110

Grafik ayarları:yüksek
FPS:35-55

Directx 11(1920x1080)
Grafik ayarları:düşük(normal)
FPS:75-95

Grafik ayarları:Orta(high)
FPS:45-60

Testlerin hepsi MSAA kapalı olarak yaptım,çok fazla FPS götürüyor.Ben directx 11'normal ayarları tercih ettim.Benim yaptığım testlerden gördüğüm sonuç bu.RX550 bana ilaç gibi geldi açıkcası.
Size yemin edebilirmki ekran kartım GT 9400 ve cs go'da en düşükte 720x1024 çözünürlükte 12 fps sabit aşamadım daha 12 fpsi alıcam rx 550'yi almalımıyım csgo'da denermisiniz yada benim için :) en düşükte oynuyorum kaç fps alır acaba?
işlemcim
i7 4790
8gb ram

kasarmı acaba? yoksa karttanmı kaynaklı

CSGO'da FPS nasıl ölçülüyor bilmiyorum ama oyunu açtım,GTA'lardan daha detaylı geldi.Zaten GTA oynatırsa CS'de bi hayli oynatır.Ayarlar otomatikte yüksek bazılarıda çok yüksek seviyede.Söylediğim gibi PC bileşenleri hakkında pek bilgim yok.Kartı al yada alma diyemem,uygun olurmu bilemem.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı