i3-3110M işlemci aşırı ısınma ve kapanma

ayberk60

Kilopat
Katılım
7 Ekim 2014
Mesajlar
63
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
i3-3110M işlemci sahibi bir laptop kullanıcısıyım, günlük işlerimde ve dizi film izleme gibi işlemlerde kullandığım bir laptoptur. Fakat 3-4 günlük bir süreçte laptop aşırı ısınma sorunu ile 90 derece ısıya ulaşıyor ve kapanıyor. Bunun önüne geçebilmek için yaptığım tüm çabalar sonuçsuz kaldı. Sizlerden ricam yapabilecek başka bir çözüm yolu varsa bunu benimle paylaşmanız. Şimdiden yardımcı olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Düzeltmek için yaptığım işlemler:
Yeni ve kaliteli bir termal macun uygulamadım (macundan yana bir sorun yoktur. Aynı macunu kendi masaüstü işlemcimde aynı gün kullandım).
İşlemci yüzeyi ile soğutucu blok kusursuz bir şekilde birbirlerine temas sağlıyor ve macun yeterli düzeyde.
Fan kirli ya da tozludur diyerek fan temizliğini uyguladım.
Fan her sıcaklık değeri yükseldiği zaman hızlandığını gözlemledim. Fan çalışıyor.
Fan çalışmasına rağmen tekrar ondan kaynaklı bir problem olabilir düşüncesi ile aynı marka ve model olan evdeki diğer laptopta bulunan fanı sökerek bozuk laptopta test ettim fakat hiçbir gelişme sağlayamadım.
Denetim Masası güç seçeneklerinden ayarları değiştirdim. Düzelme olmayınca gelişmiş güç seçeneklerinden en düşük işlemci durumunu %5'e indirdim en yüksek işlemci durumunu ise kademeli ve deneyerek %50 seviyesine kadar düşürdüm ve hiçbir sonuç değişmedi.
Laptop yazılımı ile ilgili bir problem olduğunu düşünerek yeni bir Windows kurulumu sağladım. Sonuç değişmedi.
 
Hocam bir de şimdi aklıma geldi, profilinize bakınca Win 10 kullandığınızı gördüm. Güncellemeleri mutlaka yapın. Aksi takdirde bilgisayar zarar görecektir.
 
Kullandığınız macun nedir?

Corsair TM30 kullanıyorum.

Arkada çalışan programlara ve CPU GPU değerlerine bakar mısınız mining virüsü yemiş olabilirsiniz.

Temiz kurulum ile yeni bir Win 10 kurulumu gerçekleştirdim ve kurulumdan önce ya da sonra CPU ve GPU değerlerim stabil ve olması gerektiği gibi, boşta %1 %5 arası çalışıyorken işlemci ısısı 60 65 derece arasında en ufak bir işlemden sonra sıcaklık değerleri 1 derece 1 derece aralıksız yükselerek 90 dereceyi görüyor ve laptop kendisini kapatıyor.

Hocam bir de şimdi aklıma geldi, profilinize bakınca Win 10 kullandığınızı gördüm. Güncellemeleri mutlaka yapın. Aksi takdirde bilgisayar zarar görecektir.

Temiz kurulum yapmadan önce güncellemeleri denetledim ve hiçbir problem ya da güncelleme ile karşılaşmadım. Temiz bir kurulum yaptıktan sonra ise yeniden güncellemeleri yapmayı güçte olsa başardım. Sonuç ne yazık ki başarısız oldu.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı