i3 3210M Sistem Mac OS X Kurulum Sorunu

Yani sormak istediğim soru bu ekran karti,wi-fi gibi plist uzantili dosyaları buldum diyelim. Nasıl bir işlem yapmam gerekiyor ki sistem kabul etsin.
Mesela windowstaki mantık driveri bul exe dosyasiyla yükleme yapiyordun bitiyordu. Ama bu mac biraz karışık geldi bana. Tabiki bilmediğim için. Bir eğitici video su yada bu tip işlemleri anlatan video var midir? Bulabilirmiyim ?

ekran kartı nvidia ge force 630m kext ve buldum yükledim ama yinede aktif olmuyor.. wifi de aynı sorunlu çalışmıyor.. yerel ağ bağlantısı yaptım ama (ak'la karayı seçtim) driverlar için birkaç program indirdim. system info, DPCIManager.. kext utulity.. ve bir çok program.. nvidia nın sitesinden indirdim bana uyumlu olan programı yükledi ama yinede "Bu Mac hakkında" bölümünde görmek istediğim ekran kartını göremedim.. artık kafam allak bullak oldu. herşey birbirine girdi. ekran kartıyla wifiyi yüklesem iyi olacaktı.. ayrıca hem güvenli modda ve usb bellekten çalıştırmak zorundayım. videolarda ne yapıldıysa aynısını yapmama rağmen bi türlü driverları kuramadım. (bu arada herhalde 10 defa yükleme yapmışımdır )
yazılım güncelleme yaptıktan sonra sistem uçuyor ve tekrardan kurmak zorunda kaldığım için artık güncelleme yapmıyacam.
dönüp dolaşıp hep aynı yerleri okuyorum ama sonuç değişmiyor.
kısacası problemlerim :
1. usb bellekten açmak zorunda kalıyorum
2. hep -x komutuyla ve intel edid seçeneğini seçerek açabiliyorum
3. ekran kartını, wifi yi göremiyorum ve diğer ihtiyaç duyulan eksik driverlar.
4. sizin kurulum bittikten sonra hızlı açılıyor ama benimkiyavaş açılıyor.

bir kaç resim yüklüyorum..

yardımlarını bekliyorum.. teşekkürler.

Hyper connectivité : Wi-Fi n, Bluetooth, Wi-Di 2.0, USB 3.0, e-sata, HDMI
GeForce GT630M avec technologie Optimus
Carte réseau filaire Vitesse 10/100/1000 Mbps
Wifi 802.11n
bu aşağıdaki link laptupun özelliklerini gösteriyor.

EssentielB Smart’Mouv 1502, 15.6″: i5 Ivy Bridge, GT 630M Optimus, 640 Go, USB 3.0, 699€ – LaptopSpirit.fr

Dosya Ekleri

• IMAG0586.jpg
    IMAG0586.jpg
    394,5 KB · Görüntüleme: 149
  • IMAG0587.jpg
    IMAG0587.jpg
    335,3 KB · Görüntüleme: 227
  • IMAG0588.jpg
    IMAG0588.jpg
    303,1 KB · Görüntüleme: 167
ekran kartı nvidia ge force 630m kext ve buldum yükledim ama yinede aktif olmuyor
Cihazın Optimus ise (ki mutlaka öyledir) Harici Grafik kartını kullanamazsın. "Bu Mac Hakkında NVIDIA gözükmesi çalıştığı anlamına gelimiyor.
Wi-Fi kartının tam modelini öğrenmelisin. Ona göre bir çözüm üretebiliriz.

Grafik sorunu için aşağıdaki Config. plist dosyalarını kullan:
Yukarıdaki Config.plist içindeki yamaların nasıl aktif edilmesi gerekebilir:
ADIM 12: Config.plist içindeki yamaları aktif etmek

Bu rehberde paylaştığımız config.plist dosyaları bir çok faydalı yamalar içeriyor. Tabiki her sistemin gereksinimleri farklı olduğundan, bunlar öntanımlı olarak devre dışı durumundalar. Bunları aktif etmek ise son derece kolay.
Mesela Config.plist içinde grafik hataları için “IOGraphicsFamiliy” yamasını kullanmak istiyorum. Bu yukarıda bahsettiğim gibi devredışı ve şu şekilde görüniyor: ‘disabled:IOGraphicsFamily’. Bunu aktif etmek için başındaki “disabled” kaldırmak yetiyor. Yani şu şekilde olacak: 'IOGraphicsFamily'
Laptop'lara kurulum hakkında ayrıntılı bilgi için:
[Rehber] Clover ile Laptop'lara OS X Kurulumu

ekran kartıda tamam. ses kartıda tamam. şimdi kamera ve wifi.bu arada klave çalışmıyor.

Yazılım Sürümleri:
CoreWLAN:4.0 (400.45.1)
CoreWLANKit:3.0 (300.35)
Menü Eki:9.0 (900.34)
Sistem Bilgileri:9.0 (900.8)
IO80211 Ailesi:6.0 (600.34)
Tanılar:3.0 (300.37)
AirPort İzlencesi:6.3.2 (632.3)

eksik driverlarımı ve var olan driverları nasıl backupını alabilirim

öncelik klavye sonra wifi kamera sona kalsada olur

dxdiag komutu gibi bir sey varmı

klavyeyi multibeast ile yüklemesini yaptım çalıştı..

wifi ve kamera...

o zaman akşama wifi söküp bakayım. marka modelini yazayım.

windows' ta bi tarama yapıp tanınan tanınmayan tüm aygıtları yazıp hatta belli bir ücret karşılığından driverları indiren programlar mevcut. Acaba Mac' te öyle bir program mevcut mu ? yani tanınmayan driverları gösterse yeter ..

son olarak güncelleştirme yaptığımda mac açılmıyor.. ne güvenli modda nede normal olarak. yapmam gereklimi bu güncellemeleri ?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı