i3-3217U laptop nasıl iyileştirilir?

• Konuyu başlatan fesbi
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 2.612
Depolaması derken zaten maksimum galiba 8 GB olabiliyor bilgisayarın RAM'i ve bir de SSD ekleyeceğim ama bu bilgisayarda SSD girişi yok CD-ROM'a HDD takacağım HDD kısmına da SSD takacağım sizce nasıl olur? Bir de hangi RAM'i alacağım konusunda hiçbir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz?

Hocam genelde bu şekilde kullanım sağlanıyor eski laptoplarda.

SSD dediğiniz gibi bir kullanımda 120GB normal bir SSD de işinizi görecektir. Amaç %100 disk kullanımı sorunundan kurtulmak ise. SSD çoğu konuda çözüm sunar.

RAM'inizin DDR değerini CPU-Z uygulaması indirerek öğrenebilirsiniz. DDR uyumlu RAM almanız yeterli.

İki parça için de fazla masrafa girmenizi önermem açıkçası. Kaç yıllık laptop. Daha kaç yıl daha dayanacak ki? Windows 10'u bile stabil kullanabiliyorsanız şükredin derim ben bu haliyle. 4. Nesil ve üstünde daha stabil çalışıyor W10. 4. Neslin altında hele de U laptop çipsetli Intel çipsetlerde sorunlar yaşanabiliyor zaman zaman.

Son düzenleme:
Hocam genelde bu şekilde kullanım sağlanıyor eski laptoplarda.

SSD dediğiniz gibi bir kullanımda 120GB normal bir SSD de işinizi görecektir. Amaç %100 disk kullanımı sorunundan kurtulmak ise. SSD çoğu konuda çözüm sunar.

RAM'inizin DDR değerini CPU-Z uygulaması indirerek öğrenebilirsiniz. DDR uyumlu RAM almanız yeterli.

İki parça için de fazla masrafa girmenizi önermem açıkçası. Kaç yıllık laptop. Daha kaç yıl daha dayanacak ki? Windows 10'u bile stabil kullanabiliyorsanız şükredin derim ben bu haliyle. 4. Nesil ve üstünde daha stabil çalışıyor 10. Altında hele de U laptop çipsetli Intel çipsetlerde sorunlar yaşanabiliyor zaman zaman.
Doğru söylüyorsunuz baya eski bir laptop 2014te aldık miladını doldurdu. Yeni bir masaüstü pc almak her açıdan daha mantıklı şu an

Doğru söylüyorsunuz baya eski bir laptop 2014te aldık miladını doldurdu. Yeni bir masaüstü pc almak her açıdan daha mantıklı şu an
Hocam ben olsaydım yerinizde RAM slotları nasıl bilmiyorum. Eğer 4GB DDR X RAM'iniz tek slotta ise bir 4lük daha alır 8 yapardım. İkinci el çok ucuza bulunuyor düşük kapasiteli RAMler. Tek önemli olan şey sizin laptopunuzun DDR kaç olduğu.

Bir de SSD konusunda NAND ve DRAM konusu var. SSD'nin kendi okuma hızını kendi içindeki RAM çipi verdiğinde çok daha yüksek performans sunuyor fakat bunlar çok pahalı. NAND olanlarda bu RAM çipi olmadığından cihaza bindiriyor yükünü. Bu sebeple hızı belli oranda daha düşük oluyor DRAM olan SSDlere nazaran. Yanlışım varsa düzeltilebilir. Bilgim bu dahilde.

SSD konusunda düşük kapasiteli (tercihen minimum 120GB) herhangi bir NAND SATA SSD'yi alabilirsiniz yönünde olacak.

Bu şekilde bir süre daha idare edecektir ve kullanımınız bir kabus gibi olmayacaktır diye düşünüyorum.

Görev yöneticisinde Bellek kısmına tıkladığınızda slotlar dolu mu boş mu anlarsınız. Hani 2+2 mi şeklinde RAMler takılmış yoksa 4 bir yerde diğer slot boş mu gibi.

RAM'in DDR değerini de CPU-Z uygulamasını bilgisayarınıza kurup anlayabilirsiniz.

Depolaması derken zaten maksimum galiba 8 GB olabiliyor bilgisayarın RAM'i ve bir de SSD ekleyeceğim ama bu bilgisayarda SSD girişi yok CD-ROM'a HDD takacağım HDD kısmına da SSD takacağım sizce nasıl olur? Bir de hangi RAM'i alacağım konusunda hiçbir bilgim yok yardımcı olabilir misiniz?

Hard diski çıkarıp SSD takın. Depolama derken RAM anlamışsınız sanırım. 128 veya 256 GB'lık bir SSD oyun oynamıyor iseniz yeterli olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı