i3 3220 GTA Online anlık CPU kullanımı düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10

yigiteriss35

Kilopat
Yer
Manisa
Merhaba sistemim:
  • Intel i3 3220 işlemci.
  • ASUS R7 240 4 GB ekran kartı.
  • 6 GB RAM.
  • 500 GB HDD.
GTA Online'da CPU kullanımı %45-55 arasında dolaşırken ani bir drop girip %10'lara düşüyor daha dün bir sorun yoktu bugün başladı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Daha önce bu tarz bir sorun yaşadım ve neden sorun yaşadığımı ve nasıl çözdüğümü anlatayım, fakat sizde işe yarar mı bilmiyorum.

i5 2500, Asus Dual RX460 OC, 2x4gb DDR3 1333Mhz ve SSD+HDD kullanıyorum.
GTA 5 HDD'de kurulu, fakat SSD'de yer kaplamaması için birkaç tane sürekli çalışan programı HDD'ye kurmuştum. Oyun sırasında HDD kullanımı %100 olduğunda CPU ve GPU kullanımı neredeyse %10 civarlarına düşüp droplara sebep oluyordu. Harddiskte çalışan birkaç uygulamayı SSD'ye taşıdığımda sorun tamamen ortadan kalkmıştı.

Fakat dediğim gibi ne kadar işinize yarar bilmiyorum, bir kontrol edin isterseniz HDD kullanım durumunuzu.

Daha önce bu tarz bir sorun yaşadım ve neden sorun yaşadığımı ve nasıl çözdüğümü anlatayım, fakat sizde işe yarar mı bilmiyorum.

i5 2500, ASUS Dual RX460 OC, 2x4GB DDR3 1333MHz ve SSD+HDD kullanıyorum.
GTA 5 HDD'de kurulu, fakat SSD'de yer kaplamaması için birkaç tane sürekli çalışan programı HDD'ye kurmuştum. Oyun sırasında HDD kullanımı %100 olduğunda CPU ve GPU kullanımı neredeyse %10 civarlarına düşüp droplara sebep oluyordu. Hard diskte çalışan birkaç uygulamayı SSD'ye taşıdığımda sorun tamamen ortadan kalkmıştı.

Fakat dediğim gibi ne kadar işinize yarar bilmiyorum, bir kontrol edin isterseniz HDD kullanım durumunuzu.

Daha dün bad sector taraması yaptırdım disk Genius'dan hepsi yeşil çıktı oyunun ayarlarını yüksekten hepsini en yükseğe çektim V-Sync açtım şu anda 25 30 FPS alıyor Ultra 720P'de CPU kullanımı 40-50 arası ekran kartı 60-70 arası ekran kartı 60 derece işlemci 65 derece şu anda sıkıntısız oynatıyor. Invite only geçtiğimde 40 FPS'e kadar çıkıyor sorunsuz.

Daha dün bad sector taraması yaptırdım disk Genius'dan hepsi yeşil çıktı oyunun ayarlarını yüksekten hepsini en yükseğe çektim V-Sync açtım şu anda 25 30 FPS alıyor Ultra 720P'de CPU kullanımı 40-50 arası ekran kartı 60-70 arası ekran kartı 60 derece işlemci 65 derece şu anda sıkıntısız oynatıyor. Invite only geçtiğimde 40 FPS'e kadar çıkıyor sorunsuz.
Başka bir fikrim kalmadı maalesef, ayarları kurcalayarak doğru ayarı bulmaya çalışmalısınız öyleyse.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı