i3 3220 ve GTX 950 sistem yükseltme

ausgleicher

Hectopat
Daha fazla  
Şu an elimde alttaki sistem var ve benim bu sistemi geliştirmek için 2000-2500 TL arası bir bütçem var.

• I3 3220
  • GTX 950
  • HiLevel 4x2 hlv-pc10600d3/4g
  • Codegen 450W power
  • 2.el alınmış bir HDD
  • Bozuk dandik bir anakart
  • Power Boost VK-A34B kasa

Bu sistemde GTA 5 ve türevi oyunları orta ayarlarda kasmadan hafif takılmalarla oynadım, dolayısıyla ekran kartını değiştirmek istemiyorum, bana yetiyor.

Bu sisteme SSD, yeni bir işlemci ve anakart eklemek istiyorum, ama bazı sorularım var.

1. I5 9400F mi Ryzen 5 2600 mü? Veya başka öneriniz var mı?
  2. Anakart nasıl seçeceğim? Uyumluluk sorunları çıkmasın diye öneri toplama sistemlere bakıp oradan işlemci, anakart ve SSD seçtim ama HDD, PSU ve ekran kartı uyar mı?
  3. Anakartın kasaya uyumlu olup olmamasını nasıl anlayabilirim? Ayrıca 450w güç yeterli mi?
  4. İnternetten parçaları söyledikten sonra bir bilgisayarcıya tamir ettirmek istiyorum fakat yeni parçalar 2.el tamir edilmiş parçalarla değiştirilirse diye bir güvensizlik kapladı içimi bunu nasıl anlarım?
Son olarak 2000-2500 TL bir paranız olsa siz bu sistemi nasıl geliştirirdiniz?
Buradaki sorularıma cevap gelmeyince oturdum bilgisayar parçalarını söktüm hangi parçalar olduğuna baktım vs uzun bir araştırma yaptım sonuç olarak alttaki sistemi topladım ve size bazı sorularım var.

1. Bu sisteme AMD Ryzen 3 2200G yerine AMD Ryzen 5 2600 seçebilir miyim?
  2. 450W PSU darboğaz yapar mı?
  3. Elimdeki HDD SATA2 fazla darboğaz yapar mı? En az 3 ay kullanmak zorundayım yenisini alana kadar fakat çok darboğaz yapar diyorsanız bir şeylerden kısıp alacağım yeni HDD.
  4. Sizin sisteme tavsiyeniz nedir?
Sistem:
  • AMD Ryzen 3 2200G
  • Asus Strix GTX950
  • HyperX 8GB DDR4 3000MHz
  • Gigabyte B450M S2H
  • AeroCool Cylon Mini kasa
  • AADATASY630 240 GB

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı