WD M.2 SSD "hard disk error 301" hatası veriyor

Alicem Doğan

Megapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3600, Asus GTX 650Ti Boost 2GB, Corsair Vengeance 16GB (2x8), Biostar M700 500GB M2 SSD, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Seagate Barracuda 1TB HDD, Windows 10 Home SL 21H2

Laptop: (HP Vitcus 15.6") i7 12700h , RTX 3050Ti, 16GB DDR4, 1TB WD M2 SSD, W11 Home SL
SSD veya HDD modeli
WD PC SN810 SDCPNRY
Arkadaşlar merhaba. Bu sabah HP Victus laptopumu açtığımda karşıma "Smart hard disk error 301" adında bir hata çıktı. "continue stratup" deyip Windows'a geri geldim. Ardından laptopta bulunan WD PC SN810 model M.2 SSD'ye CrystalDiskInfo'dan bakayım dedim.

CrystalDiskInfo_20251220111237.png

Durum bu şekilde ve daha düne kadar hiçbir problem olmadan çalışan bilgisayarın şimdi hata vermesi beni şaşırttı. Bu durumda ne yapmalıyım? Bir çözümü var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam SSD de bir problem var. Ancak sağlık %99 yazmasına rağmen kötü demesi biraz şaşırttı. Geçici de olabilir ancak eğer önemli bir şey varsa hemen yedekledikten sonra bilgisayarı kapatın. Sonra açma tuşuna bastıktan hemen sonra F2 tuşuna bas-çek yapın. Ekteki gibi bir menü açılması lazım buradan "Storage tests" e gelip enter tuşuna basıp oradaki testleri yapın. Sonra sonucu atın buraya. 30dakika-1 saat civarı sürebilir.

Dosya Ekleri

• win-ss-hw-diagnostics-main-menu-basic.jpg
    win-ss-hw-diagnostics-main-menu-basic.jpg
    25,5 KB · Görüntüleme: 4
Testi yapıyorum ve yapar yapmaz 1. aşamayı geçiyor ancak SMART isimli testi geçemiyor ve 24 haneli bir hata kodu veriyor. Crystal Disk Info'da da olduğu gibi sağlığın %99 olduğunu söylüyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı