i3 3240 ve GT 1030 darboğaz sorunu

Sheamus

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, i3 3240 ve GT 1030 sahibiyim. 900P monitöre geçtiğimden beri adam akıllı oyun oynayabilmiş değilim. BF1'de ekran kartı kullanımı %50'yi geçtiğini görmedim diyebilirim, diğer oyunlarda da aynı şekilde. İşlemcinin termal macunu yeni değiştirildi, her driver güncel fakat ne yaptıysam bu sorunu çözemedim. Yardımlarını bekliyorum.

1.png

Eski ekran kartım olan R7 240 ekran kartım ile daha iyi performans aldığıma eminim neredeyse yahu.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz yetersiz kaldığından ekran kartını besleyemiyor, Yani darboğaz yapıyor. Oyunun grafik ayarlarını yükseltip bir de öyle deneyin. Ama BF1 gibi işlemcinin ağırlıkta olduğu bir oyunda o işlemciyle çok bir beklentiye girmeyin.
Ayrıca NVIDIA denetim masasında DSR ile ekran çözünürlüğünü 1080P'ye alıp öyle deneyin. Bu sayede iş yükünü işlemciden ziyade ekran kartına yüklemiş olursunuz.

İşlemciniz yetersiz kaldığından ekran kartını besleyemiyor, Yani darboğaz yapıyor. Oyunun grafik ayarlarını yükseltip bir de öyle deneyin. Ama BF1 gibi işlemcinin ağırlıkta olduğu bir oyunda o işlemciyle çok bir beklentiye girmeyin.
Ayrıca NVIDIA denetim masasında DSR ile ekran çözünürlüğünü 1080P'ye alıp öyle deneyin. Bu sayede iş yükünü işlemciden ziyade ekran kartına yüklemiş olursunuz.

Yeni sistem alacaktım zaten bıktırdı beni neredeyse bu, yardımın için teşekkür ederim. Ekran kartımı PUBG için almıştım zamanında 60FPS oynattı sağ olsunda şu an hiç memnun değilim açıkçası. Önere bileceğin 3000-3200 liraya güzel bir sistem var mı? Biraz konumuzun dışında ama kusura bakma :)

Anakartı Gigabyte S2H B450M, işlemciyi Ryzen 1600 seçip alabilirsin. Bütçeni çok zorlasa anakartı değiştirmeyebilirsin. Ama işlemci olarak mutlaka Ryzen 1600 seç, yoksa ileride yine darboğaz sorunu yaşarsın.

Bunu alıcaktımda dolara son gelen artış nedeni ile kasa 3200 liradan 3400 lira oldu.
Şuan da bunu almayı düşünüyorum fakat arkadaşlarım iyi performans alamazsın diyorlar ondan. Bilgin var mı bu GTX 1650 ekran kartı ile ilgili?

Şuan da bunu almayı düşünüyorum fakat arkadaşlarım iyi performans alamazsın diyorlar ondan. Bilgin var mı bu GTX 1650 ekran kartı ile ilgili?
Bu kasayla ilgili 3 önemli sıkıntı var;
1- Kasada hava almaya yer yok, ayrıca kasanın malzeme kalitesi iyi değil.
2- Powerboost, Gamepower, Rampage, Frisby marka PSU almayın. Hepsi kalitesiz Çin malıdır. Bu marka PSU'ların ne zaman yanacağı belli olmaz.
3- Adata'nın SU630 ve SU650 serisi SSD'leri kronik sorunlu.

Bu sebeplerden ötürü size attığım sistem 50-100₺ daha pahalıdır ama kaliteli ve güvenlidir.

1650 Super, RX580'e denk bir karttır. Neredeyse her oyunu 1080P yüksek ayarlarda 60 FPS'nin üstünde oynatır.
Örnek, BF1 1080P ultra ayarlar ortalama 98 FPS:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı