i3-3240 ve GTX 960 Sistem Yükseltme

01.01.2020'de tüm AM4 kartlar, R3,R5,R7 işlemciler çöp olmayacak, neden korkuyorsun? Bu saçma değil mi :)

Dolar yükselmeye devam ediyor, zaten halen daha yükseltmekte.

Çöp olmayacak doğru, fakat ben iyi bir işlemci alacak parayı 2-3 sene içerisinde veya sonrasında bulacağım. Benim yükseltme yapacağım zaman alabileceğim ürünler ikinci el olacak anakart uyumundan dolayı. Ya anakart ve işlemci satacağım o zaman tekrardan ya da şu an küçük bir yükseltme yapıp ileride değiştirebiliyorsam tamamını değiştireceğim. E tabi kura göre değiştiremeyebilirim de. Size göre hangisi daha mantıklı?

Çöp olmayacak doğru, fakat ben iyi bir işlemci alacak parayı 2-3 sene içerisinde veya sonrasında bulacağım. Benim yükseltme yapacağım zaman alabileceğim ürünler ikinci el olacak anakart uyumundan dolayı. Ya anakart ve işlemci satacağım o zaman tekrardan ya da şu an küçük bir yükseltme yapıp ileride değiştirebiliyorsam tamamını değiştireceğim. E tabi kura göre değiştiremeyebilirim de. Size göre hangisi daha mantıklı?
Sen 3570K alman şuanlık bütçene daha uygun. Anakart H61'de OC desteklemiyor.

Sabret, Bence bir süre sonra( bu süreyi sen belirle) İ7 4790K'lı bir sisteme geçersin, ama kaç sene önceki işlemci hala daha çok pahalı anlayabilmiş değilim. Amerika'da bu işlemcilerin 2.elde değeri düşerken bizde daha da değerleniyor, nasıl bir ülkeyiz la :D

Sen 3570K alman şuanlık bütçene daha uygun. Anakart H61'de OC desteklemiyor.

Sabret, Bence bir süre sonra( bu süreyi sen belirle) İ7 4790K'lı bir sisteme geçersin, ama kaç sene önceki işlemci hala daha çok pahalı anlayabilmiş değilim. Amerika'da bu işlemcilerin 2.elde değeri düşerken bizde daha da değerleniyor, nasıl bir ülkeyiz la :D

Çok da kötü düşünmüyorum Ryzen 3'e yükseltmek için. Kendi parçalarımı elden çıkarıp 500 TL katarak ikinci el alabiliyorum. Neredeyse i5 veya i7 3. nesil parasına geliyor. İleride 1155 pini satmam zor olabilir. Tam net düşüncen nedir R3 1200 hakkında (Bütçeyi katmadan DDR4'e geçip geçmeme hakkında)? R3 1200, i5 ve i7 3. nesille aynı performansta gibi duruyor testlerde.

Anlamadım ne dediğinizi ama şunu söyleye bilirim : 2 yakın arkadaşım Aliexpress üzerinden sistem topladı ve hiçbir sorun çıkmadı. 3-4 aydır kullanıyorlar, tüm parçalar sağlam.

Aklımda bulunsun, teşekkürler öneriniz için. Kargo teslim süresi ve gelen parçanın sağlık durumu konusunda çekingenim biraz ama çok sıkışırsam denerim.

Aklımda bulunsun, teşekkürler öneriniz için. Kargo teslim süresi ve gelen parçanın sağlık durumu konusunda çekingenim biraz ama çok sıkışırsam denerim.
Ürün alacaksanız eğer, sipariş verdikten sonra satıcıyla irtibata geçin ve paketin üstüne 5-10 dolar yazmasını söyleyin. Gümrük açısından sorun yaşamayasınız diye söyledim.

Aliexpress üzerinden toplamak, yeni nesil parçalar için pek mantıklı değil.

775 pin Xeon sistemler çok uygun fiyata toplanabiliyor AliExpress'ten. GTX 750 Ti'lı sistemler falan. Orada 300 lira, bizim burda 500 lira 750 Ti :) Kıçı kırık 750 Ti 500 lira ahahahaha.

Yapacak bir şey yok.

Ben şahsen bu yaz E5450+HD 7950+8GB DDR3 sistem düzmeyi düşünüyorum ama bakalım.

Ayrıca AliExpress'ten alacaksanız @Aghayev13'in dediği gibi satıcı ile görüşün ve paketin üstünde yazan fiyatı değiştirsinler. Birde vergi vermekle uğraşma.

Aliexpress üzerinden toplamak, yeni nesil parçalar için pek mantıklı değil.

775 pin Xeon sistemler çok uygun fiyata toplanabiliyor AliExpress'ten. GTX 750 Ti'lı sistemler falan. Orada 300 lira, bizim burda 500 lira 750 Ti :) Kıçı kırık 750 Ti 500 lira ahahahaha.

Yapacak bir şey yok.

Ben şahsen bu yaz E5450+HD 7950+8GB DDR3 sistem düzmeyi düşünüyorum ama bakalım.

Ayrıca AliExpress'ten alacaksanız @Aghayev13'in dediği gibi satıcı ile görüşün ve paketin üstünde yazan fiyatı değiştirsinler. Birde vergi vermekle uğraşma.
Bende haziran ayında E5450 ve GTX 750 Ti ikilisi bir sistem toplamayı düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı