i3-3240 ve GTX 960 Sistem Yükseltme

Güzel düşünmüşsün. Bütçeni düşünürsek işlemci olarak 3470-3570 alabilirsin(Aliexpress'de ülkemize göre daha ucuz). 3770 güzel ama çok pahalı o fiyata değmez. Depolama içinse sıfır almanı öneririm, ikinci el hem mekanik hem de geçmiş veri olarak riskli olabilir. Windows için 120 GB SSD, oyun-arşive de 500 GB alırsın.

@Aghayev13 , @HakanCT , @Jira , @Unavailableuser , @Vavien. , @Furkan17TR , @Maybach , @Recep Baltaş .

Bir umut son 3-5 gün içinde denk geldiğim üyeleri ve Recep Bey'i etiketleyerek şansımı deneyeyim. Fikirlerinizi alabilir miyim lütfen?
Güzel düşünmüşsün. Bütçeni düşünürsek işlemci olarak 3470-3570 alabilirsin(Aliexpress'de ülkemize göre daha ucuz). 3770 güzel ama çok pahalı o fiyata değmez. Depolama içinse sıfır almanı öneririm, ikinci el hem mekanik hem de geçmiş veri olarak riskli olabilir. Windows için 120 GB SSD, oyun-arşive de 500 GB alırsın.

500 GB'lık olan şey HDD midir yoksa SSD midir acaba?

Şuan eline bulunan parçalar ne dostum ne kadara satmayı planlıyorsun? 500 lira I7 3770 için bile yeterli değil.

İşlemcimden gelecek olan parayı katarak alacağım. Kendi işlemcim 150 TL civarında ediyor, üstüne 400-450 TL katarak i7 almayı planlıyorum. Elimdeki anakart, RAMler ve işlemcimi (Anakart Asus H61M-K, işlemci i3-3240, RAM 2x4 GB Gskill Sniper) satarsam (500-600TL civarı düşünüyorum) ikinci el olacak şekilde Ryzen 3 1200 veya 1300X, A320 veya B350 ve 2x4 GB'lık RAM alabiliyorum (totalde 1050 TL civarı). Ama kararsız kaldım belirttiğim gibi. 1 sene sonra AM4'ün bitecek olması kısa süreli ve mantıksız bir yatırım gibi gözüküyor. Yorumunu bekliyorum...

Gelen güzel cevaplar var, sağ olsunlar ama en azından 3-5 cevap daha alabilseydim daha memnun olurdum...

Son düzenleme:
Dostum 1 sene sonra AM4 desteği bitecek ama yeni nesil işlemci yeni anakart ve doların 6 lirayı geçeceğini varsayarsak o sistemi alabilecek kadar bütçe oluşturabilecek misin? Eğer oluştururum diyorsan şuan hiçbir şey alma para biriktirmeye devam et. Olusturamazsan AM4 sistem toplamanın ileriye tek artisi DDR4 ramleri olacak yine anakart işlemci masrafına gireceksin. Karar senin.

Bence yeni sisteme gerek bu yok.

İ7 3770K 650 TL. :O 3.Nesil işlemci nasıl 600 lira ya?
İ5 3570K ise 400 TL

GTX 960 size yetmiyor mu ki de sistem yükseltiyorsunuz?

Ayrıca 2.el Harddisk alınmaz. SSD hiç alınmaz.

SSD kullanıldıkça performansı düşüyor, son modellerde durumu bilmiyorum ama öyle. Harddiskinde bad sector çıkması olası, çok dikkatli olman lazım, test etmeden alırsan elinde patlar.

Dostum 1 sene sonra AM4 desteği bitecek ama yeni nesil işlemci yeni anakart ve doların 6 lirayı geçeceğini varsayarsak o sistemi alabilecek kadar bütçe oluşturabilecek misin? Eğer oluştururum diyorsan şuan hiçbir şey alma para biriktirmeye devam et. Olusturamazsan AM4 sistem toplamanın ileriye tek artisi DDR4 ramleri olacak yine anakart işlemci masrafına gireceksin. Karar senin.

Yani yazının içerisinde ve son mesajımda da bahsettiğim Ryzen 3 1200 - A320 - 8 GB Ram için ikinci el olacak şekilde bütçe çıkarabilirim. Anakart ve işlemci masrafına tekrardan girmek mantıksız geldi ama performansı da bir o kadar tatlı gelmişti. İleride tekrar değişim yapma durumundan dolayı sadece elimdeki işlemciyi değiştireceğim sanırım. Teşekkürler yorumun için.

Bence yeni sisteme gerek bu yok.

İ7 3770K 650 TL. :O 3.Nesil işlemci nasıl 600 lira ya?
İ5 3570K ise 400 TL

GTX 960 size yetmiyor mu ki de sistem yükseltiyorsunuz?

Ayrıca 2.el Harddisk alınmaz. SSD hiç alınmaz.

SSD kullanıldıkça performansı düşüyor, son modellerde durumu bilmiyorum ama öyle. Harddiskinde bad sector çıkması olası, çok dikkatli olman lazım, test etmeden alırsan elinde patlar.

GTX 960 yetiyor biraz da işlemcim ekran kartımın gerisinde maalesef. Başlık aslında sadece işlemci içerikliydi ama değiştirmişler, ekran kartıyla bir alakası yok konunun. Sadece işlemci veya işlemci+ram+anakart değişimi yapıp AM4' geçiş yapma fikri vardı aklımda. Son dakika gördüm R3 1200'lük sistemin f/p durumunu, bir kanım kaynadı açıkçası. Ondan dolayı sizlere danışmak istedim. Şu anki durum 450-500 TL barajında 1155 pin için bir işlemci yanına da sıfır bir HDD gibi duruyor. Teşekkürler yorumun için.

Yani yazının içerisinde ve son mesajımda da bahsettiğim Ryzen 3 1200 - A320 - 8 GB Ram için ikinci el olacak şekilde bütçe çıkarabilirim. Ama anakart ve işlemci masrafı mantıksız geldiği için yazmıştım. Teşekkürler yorumun için.

GTX 960 yetiyor biraz da işlemcim ekran kartımın gerisinde maalesef. Başlık aslında sadece işlemci içerikliydi ama değiştirmişler, ekran kartıyla bir alakası yok konunun. Sadece işlemci veya işlemci+ram+anakart değişimi yapıp AM4' geçiş yapma fikri vardı aklımda. Son dakika gördüm R3 1200'lük sistemin f/p durumunu, bir kanım kaynadı açıkçası. Ondan dolayı sizlere danışmak istedim. Şu anki durum 450-500 TL barajında 1155 pin için bir işlemci yanına da sıfır bir HDD gibi duruyor. Teşekkürler yorumun için.

01.01.2020'de tüm AM4 kartlar, R3,R5,R7 işlemciler çöp olmayacak, neden korkuyorsun? Bu saçma değil mi :)

Dolar yükselmeye devam ediyor, zaten halen daha yükseltmekte.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı