i3-4010U sistem Minecraft'te 18 FPS veriyor

01Asmodeus

Hectopat
Sistemim i3-4010U, 8 GB RAM, 2 GB ekran kartı. Bu sistemde Minecraft 10-18 FPS'lere kadar düşüyor biliyorum sistemim çok iyi değil ama Minecraft oynatmayacak bir sistem de değil. 3 GB RAM atamıştım sadece 1.5 civarı kullanıyor, işlemcinin %50'sini kullanırken SS aldım 40 FPS veriyor çok can sıkıcı. Eskiden 80 FPS sabit Minecraft oynayabiliyorken niye böyle oldu hiçbir fikrim yok. Yardımcı olursanız sevinirim, şimdiden teşekkürler. Ve soracaklara evet OptiFine kullanırken bu değerleri alıyorum. Gerçeğini denemedim bile durum böyle olunca.

Normaldir. Minecraft single thread çalışır. Tüm threadleri kullanmaz.

Notebookunuzu satıp ortalama ekran kartsız masaüstü bir PC toplayabilirsiniz. Eğer önemli olan mc ise.
1 yıl önceye kadar notebookumu satmayı düşünmüştüm ama masaüstü insanı çok kısıtladığı için gaming laptoba yönelmiştim yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar 3060lı laptoplar 8-9k civarıydı üstüne para koyup alacaktım zaten seneye kullanmayacağım diye almaktan vazgeçtim, sonra işte dolar olayı felan biliyorsun malum tr ekonomisi daha bu yaz 220 liraya aldığım kulaklık 450-500 lira oldu..
1.18

1 yıl önceye kadar notebookumu satmayı düşünmüştüm ama masaüstü insanı çok kısıtladığı için gaming laptoba yönelmiştim yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar 3060lı laptoplar 8-9k civarıydı üstüne para koyup alacaktım zaten seneye kullanmayacağım diye almaktan vazgeçtim, sonra işte dolar olayı felan biliyorsun malum tr ekonomisi daha bu yaz 220 liraya aldığım kulaklık 450-500 lira oldu..

1.18
İşlemci: Intel Core i3 CPU M330 2.40GHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8600 GT.
RAM: 8 GB.
İşletim sistemi: Windows 10.

Bu sistemle 1.18.'de 20 fps alıyorum sizde pek farklı olacağını sanmıyorum ama 1.17.1'de 60 fps sabit 1.18 yarısı çıktı hem.

1 yıl önceye kadar notebookumu satmayı düşünmüştüm ama masaüstü insanı çok kısıtladığı için Gaming laptopa yönelmiştim yanlış hatırlamıyorsam o zamanlar 3060'lı laptoplar 8-9k civarıydı üstüne para koyup alacaktım zaten seneye kullanmayacağım diye almaktan vazgeçtim, sonra işte dolar olayı falan biliyorsun malum TR ekonomisi daha bu yaz 220 liraya aldığım kulaklık 450-500 lira oldu.

Evet. Bu aralar almak çok zor. 3060 laptoplar en az 15-20 bin TL.

Bir tavsiye daha. Windows yerine Linux kullanın. 2-4 kata kadar FPS'iniz artar.

İşlemci: Intel Core i3 CPU M330 2.40GHz.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 8600 GT.
RAM: 8 GB.
İşletim sistemi: Windows 10.

Bu sistemle 1.18.'de 20 fps alıyorum sizde pek farklı olacağını sanmıyorum ama 1.17.1'de 60 fps sabit 1.18 yarısı çıktı hem.
1.18 in optimizesi de daha tam olmayabilir doğru söylüyorsunuz. Madene vb yerlere inince sizde fps artışı yaşıyor musunuz 60 ları görmüştüm -54 te elmas ararken 😂

Evet. Bu aralar almak çok zor. 3060 laptoplar en az 15-20 bin TL.

Bir tavsiye daha. Windows yerine Linux kullanın. 2-4 kata kadar FPS'iniz artar.
Tavsiyen için teşekkür ederim. Linux geçmeyi çok düşündüm ama yıllardır windowsun verdiği rahatlığı ve güvenliği linuxta bulabileceğimi düşünmüyorum. Birde orjinal lisansımın boşa gitmesini istemediğimden. Ve office uygulamaları vb benim için önemli bilgisayarda sadece 2 tane oyun var zaten çoğunlukla iş, araştırma için kullanıyorum. Ve windows 11 in de oyun için daha performanslı hale geldiğinde 10 dan daha iyi olacağını umuyorum şu dosya teknolojisi vs.

Tavsiyen için teşekkür ederim. Linux geçmeyi çok düşündüm ama yıllardır Windows'un verdiği rahatlığı ve güvenliği Linux'ta bulabileceğimi düşünmüyorum. Bir de orijinal lisansımın boşa gitmesini istemediğimden. Ve Office uygulamaları vb benim için önemli bilgisayarda sadece 2 tane oyun var zaten çoğunlukla iş, araştırma için kullanıyorum. Ve Windows 11'in de oyun için daha performanslı hale geldiğinde 10'dan daha iyi olacağını umuyorum şu dosya teknolojisi vs.

Linux'ta LibreOffice var. Orijinal lisansınız gitmeyecektir genelde anakarta gömülü olarak gelir, araştırarak format atmadan önce lisansı alabilir eğer beğenmezseniz geri geçebilirsiniz.

+ Olarak o bilgisayarla muhtemelen Windows 11 kullanamazsınız. İşlemciniz desteklemiyor sanırım.

Linux'ta LibreOffice var. Orijinal lisansınız gitmeyecektir genelde anakarta gömülü olarak gelir, araştırarak format atmadan önce lisansı alabilir eğer beğenmezseniz geri geçebilirsiniz.

+ Olarak o bilgisayarla muhtemelen Windows 11 kullanamazsınız. İşlemciniz desteklemiyor sanırım.
Evet doğru 4.nesilden başlıyordu ah microsoft ah hiç diğer pazarları düşünmüyorlar 😞
Evet doğru 4.nesilden başlıyordu ah microsoft ah hiç diğer pazarları düşünmüyorlar 😞
Iso dosyası aracılığyla belki oluyordur hiç bakmadım aslında, oluyorsa yedekleme alınıp denenebilir fps artışı yaşadığını söyleyen arkadaşlarım var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı