i3 4130 ekran kartı yenileme

EnesErcin

Centipat
Bilgisayarımın oyunlarda düşük performans vermesi nedeni ile ekran kartını değiştirmeye karar verdim.
Mevcut sistemim şudur:

i3 4130
GT730 DDR3 128Bit ASUS
DDR3 8 GB RAM 1333MHz
Gigabyte ga H81ms1 anakart
500GB HDD
FSP marka 400W PSU (12V kanalından 204W)

Ekran kartını ikinci el bir GTX 950 ile değişmeyi düşünüyorum ASUS modeli aynı şekilde. Sorum ise şu. İşlemcim ile darboğaz yaşar mıyım? Droplanma olur mu? Güç kaynağı yeterli midir? Ekran kartını 450TL'ye buldum ürünün sahibi ile biraz pazarlık yaptım ve 350TL gibi bir fiyata bağladım dediğim gibi sorun teşkil etmiyorsa yarın alacağım. Yorumlarınızı bekliyorum. Ayrıca ekran kartını ne tür bir teste sokmalıyım? Yardıma ihtiyacım var yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
Arkadaşlar cevap alabilir miyim?

Son düzenleme:
Darboğaz yapacaktır ama bu aşırı düzeyde olmaz. Bence alabilirsin.
Test konusunda ise herhangi bir bilgisayar servisinde-tamircisine test etmek istiyorum derseniz yardımcı olacaklardır.

GTX 1050 ile i3 4130 kullandım yaklaşık 6 ay. Eski oyunlarda ve çok sistem istemeyen oyunlarda sıkıntı olmuyordu. GTA 5, PUBG gibi sistem isteyen oyunlarda çok fazla drop giriyordu. GTA 5 tek kişilik olduğu için pek sorun olmuyordu ancak PUBG oynanacak gibi değildi.

O aslında oyundan oyuna değişir biraz bittabi günümüz oyunlarında olur.
Anakartın destekliyorsa uygun yollu bir 8'lik Ram takabilirsin aslında.

Teşekkürler yorumlarınız için genelde hikayeli oyunlar oynarım fakat illaki arada bir online oyun girerim demek istediğim oyunu oynanmaz boyutta etkiler mi yoksa böyle arada bir ufak takılma çok sıkıntı değil ama aşırısı sıkıntı ayrıca güç kaynağım yeterli midir yanıtlarsanız memnun olurum

Teşekkürler yorumlarınız için genelde hikayeli oyunlar oynarım fakat illaki arada bir online oyun girerim demek istediğim oyunu oynanmaz boyutta etkiler mi yoksa böyle arada bir ufak takılma çok sıkıntı değil ama aşırısı sıkıntı ayrıca güç kaynağım yeterli midir yanıtlarsanız memnun olurum
Güç kaynağı sıkıntı olmaz yeterli.

Güç kaynağı sıkıntı olmaz yeterli.

Teşekkürler
GTX 1050 ile i3 4130 kullandım yaklaşık 6 ay. Eski oyunlarda ve çok sistem istemeyen oyunlarda sıkıntı olmuyordu. GTA 5, PUBG gibi sistem isteyen oyunlarda çok fazla drop giriyordu. GTA 5 tek kişilik olduğu için pek sorun olmuyordu ancak PUBG oynanacak gibi değildi.
Sistem ram kaçtı acaba

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı