İ3 4130 mu FX 6300 mu?

Anildemiryurek

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar ben yakın zamanda bilgisayar almayı düşünüyorum, ama işlemci konusunda birkaç tane konuya baktım ama kesin olarak karar veremedim benim sistemime göre hangi işlemci daha iyi olur.
Anakart: GIGABYTE H81M-S2V Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz DVI&VGA Anakart
Ekran kartı: www.vatanbilgisayar.com/sapphire-r7-370-dual-x-2gb-gddr5-256bit-amd-radeon-dx12-ekran-karti.html
İşlemci: Intel Core i3 4130 Soket 1150 3.4GHz 3MB Cache 22nm İşlemci
Ram: CORSAIR 8GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Siyah Tek Modül Ram
Kasa: GIGABYTE GZ-F10 550W MidT ATX SİYAH KASA
Harddisk: WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
Ayrıca oyun için alıyorum ve genelde multiplayer bf4 gibi oyunlar oynamak istiyorum.

Eğer ofis sistemi topluyorsanız şu an topladığınız sistem yeterli yok ama ben oyun oynarım dersen 6300 derim. i3 4130 göre daha performanslı bu benim şahsi görüşüm birçok kez de şahit oldum oyundaki performansına. Gayet yeterli ve güçlü bir işlemci FX 6300 üstelik OC yapacaksan ki bence yapmalısın çünkü bu bütçeyle yüksek performans ancak OC ile yapılabilir bunun için 6300 tavsiyemdir. Geri kalan bileşenlere baktığımızda bir tek anakartı değiştirirsiniz o da işlemci ile uyumlu olması açısından geri kalan tüm OEM ürünleri gayet yeterli. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı