İ3 4130 mu FX 6300 mu?

Bence bütceni biraz daha zorlayabilirsen i5 4460 al derim fps oyunları oynuyorsan güzel fpsler elde edersin. Ekran kartı da r7 370 düsünüyorsan MSI da olabilir. GTX 750Ti da düşünebilirsin ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sabah ola hayır ola demişler :) sabah iki sistemde bakacağım.

Bence bütceni biraz daha zorlayabilirsen i5 4460 al derim fps oyunları oynuyorsan güzel fpsler elde edersin. Ekran kartı da r7 370 düsünüyorsan MSI da olabilir. GTX 750Ti da düşünebilirsin ekran kartı.
750ti almam benim arkadaşım aldı 1 ay bile kullanmadan sattı memnun kalmadı GTA 5 gibi ağır oyunları yüksek oynamak istiyorum ve bence r7 370 bu konuda daha iyi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kafalar karışık anlaşılan. Bütçen gördüğüm kadarıyla ortalama 2000 TL, bütçeni aştım ama bileşenler kaliteli ve tam kafana uygun. Bu sistemi toplamanı öneririm, bütçeyi zorlayabilirim dersen daha iyi ekran kartı alabilirsin ama ben tavsiye etmem zira önümüzdeki bir kaç ay içinde Pascal mimarili kartlar piyasada yerini alacak, o zamana kadar para birikimi yapıp üst seviye bir ekran kartı alabilirsin.

Ekran Alıntısı.PNG

Kesinlikle AMD FX 6300 işlemci alıpta paranı sokağa atma. FX serisi işlemci alınmaz. AMD Zen serisi işlemcileri bekleyin. FX serisi tarihi eser. İ3 4160 bile tek çekirdekte fark atıyor. Çoklu çekirdekte aynı gibi. Güç tüketimlerindeyse AMD yine önde İ3 daha tasarruflu. İ3 serisi TDP değeri az olduğundan ısınma derdide yoktur.

İ3 4170 yada 4160 CPU işlemci
B85 yada H81 yonga setli anakart
2*4= 8GB 1600MHZ DDR3 RAM
GTX950 yada R7 370 GPU ekran kartı
1TB sabit disk
500W PSU kasa (Everest ve Frisby gibi markalardan uzak durmalı)

Bu hem ekonomik olur hemde işini baya görür hemde çok az güç tüketir.

Ram anakart uyumsuzluğunu hatırlatayım dedim ama düzeltilmiş. Mesaj gereksiz hale geldi fakat mesaj silme seçeneği yok ancak bu şekilde düzenlemek mümkün oldu.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı