i3-4130 PC iyi mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam kasayı 900 alırsam işlemciyi de 300 alırsam anakrta 500 onu da 300 alırsam ekran kartını da 500 alırsam 2000 bin ediyor hepsi benim tam bütçeye uygun zaten babamda bana yardım edecek.
Saçma bir kasaya 1000TL bayılacağınıza yeni bir PSU veya daha güzel bir ekran kartı alırsınız. Birde hocam o fiyatlara düşmezler pek. 200TL bile düşmesi için 40 takla attığımı hatırlıyorum 1600TL'lik monitörde. 100TL civarı anca pazarlık payı oluyor.

Birde dediğim gibi, kasanın sizin performansınıza hiçbir etkisi yok. Oyüzden eski geniş bir kasa alsanız bile 3 fanlı RTX 4090 bile takabilirsiniz zaten. Maksat ben size farklılık olsun, yeni PC'ye geçmiş gibi hissedin diye dedim. RTX 4060 almaya gücünüz olduğu zaman zaten komple PC'yi değiştirirsiniz tekrardan.
Birde RTX 4060'ların çoğu küçükler.

Saçma bir kasaya 1000TL bayılacağınıza yeni bir PSU veya daha güzel bir ekran kartı alırsınız. Bir de hocam o fiyatlara düşmezler pek. 200TL bile düşmesi için 40 takla attığımı hatırlıyorum 1600TL'lik monitörde. 100TL civarı anca pazarlık payı oluyor.

Bir de dediğim gibi, kasanın sizin performansınıza hiçbir etkisi yok. o yüzden eski geniş bir kasa alsanız bile 3 fanlı RTX 4090 bile takabilirsiniz zaten. Maksat ben size farklılık olsun, yeni PC'ye geçmiş gibi hissedin diye dedim. RTX 4060 almaya gücünüz olduğu zaman zaten komple PC'yi değiştirirsiniz tekrardan.
Bir de RTX 4060'ların çoğu küçükler.

Ama hocam size atığım boş kasa olan 1250 MSI güzel işte hem Gaming gibi hissteriyor sizin bana atığınız bütün parçaları ChatGPT sordum evet hepsi biribirine uyumlu yani bayram cıkmadan önce hepsini almayı düşünüyorum.

Saçma bir kasaya 1000TL bayılacağınıza yeni bir PSU veya daha güzel bir ekran kartı alırsınız. Bir de hocam o fiyatlara düşmezler pek. 200TL bile düşmesi için 40 takla attığımı hatırlıyorum 1600TL'lik monitörde. 100TL civarı anca pazarlık payı oluyor.

Bir de dediğim gibi, kasanın sizin performansınıza hiçbir etkisi yok. o yüzden eski geniş bir kasa alsanız bile 3 fanlı RTX 4090 bile takabilirsiniz zaten. Maksat ben size farklılık olsun, yeni PC'ye geçmiş gibi hissedin diye dedim. RTX 4060 almaya gücünüz olduğu zaman zaten komple PC'yi değiştirirsiniz tekrardan.
Bir de RTX 4060'ların çoğu küçükler.

Yani hocam demek istediğim şu anki kullandığım kasa çok kirli ve küçük ayrıca Power yani çalıştırma tuşu içerde kalma sorunu var yani kısacası kötü o yüzden yeniye geçmek istiyorum eğer sizin aklınızda güzel uygun fiyatlı bir kasa varsa lütfen bana bildirin.

Son düzenleme:
Ama hocam size atığım boş kasa olan 1250 MSI güzel işte hem Gaming gibi hissteriyor
Hocam ne gerek var? Sırf havalı görünmesi için onu alıcağınıza RAM'i 16GB yaparsınız, daha iyi ekran kartı alırsınız veya 500W PSU alırsınız. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
İlla almak istiyorsanızda ne diyeyim yani ama şiddetle diğer parçalara yoğunlaşın diyorum.
Yani hocam demek istediğim şu anki kullandığım kasa çok kirli ve küçük ayrıca Power yani çalıştırma tuşu içerde kalma sorunu var yani kısacası kötü o yüzden yeniye geçmek istiyorum eğer sizin aklınızda güzel uygun fiyatlı bir kasa varsa lütfen bana bildirin.
Size atmıştım zaten linkini. 300-500TL'lik kasalar fazlasıyla yeterli olur.

Hocam ne gerek var? Sırf havalı görünmesi için onu alacağınıza RAM'i 16 GB yaparsınız, daha iyi ekran kartı alırsınız veya 500W PSU alırsınız. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
İlla almak istiyorsanızda ne diyeyim yani ama şiddetle diğer parçalara yoğunlaşın diyorum.

Size atmıştım zaten linkini. 300-500TL'lik kasalar fazlasıyla yeterli olur.

Ya hocam onları zamanla yaparım orası acale değil ama kasa güzel olmasa bunun ne hevesi var yani sizin dediğiniz gibi Tofaş normal halı dede oluyor modifiye edince bir şey değişmiyor ama güzel ve genç bir şey oluyor sizin dediğiniz gibi bakın aynı aynı tavsiyeler çıktı ortaya 😂

Ya hocam onları zamanla yaparım orası acale değil ama kasa güzel olmasa bunun ne hevesi var yani sizin dediğiniz gibi Tofaş normal halı dede oluyor modifiye edince bir şey değişmiyor ama güzel ve genç bir şey oluyor sizin dediğiniz gibi bakın aynı aynı tavsiyeler çıktı ortaya 😂
İçi değiştikten sonra Tofaş'lıktan çıkıyor binevi hocam. Bi Ferrari görünümlü tofaş var, birde Tofaş görünümlü Ferrari var. Dediğim gibi ben 350TL'ye aldığım bu kasayı kullanıyorum:
1749331675910.png

Ama içinde R5 5600 ile MSI B550m HDV PRO var, birde bu kasaya RTX 3070 takma planım var. Siz düşünün artık. Kasayı değiştirebilirim ama 1FPS bile etkisi yok bana.

Pazarlıkla 3000 TL'ye düşer bunu almak zorunda değilsin tabii de örnek olsun diye attım RX 550 kartla GTA 5 High ayarlarda 50-60 FPS bandında oynamıştım pandemi zamanı.

Hocam attığınız benim bütçe aşıyor bir de bu Sinop'ta ben Ankara dayım.

İçi değiştikten sonra Tofaş'lıktan çıkıyor bir nevi hocam. Bir Ferrari görünümlü Tofaş var, bir de Tofaş görünümlü Ferrari var. Dediğim gibi ben 350TL'ye aldığım bu kasayı kullanıyorum:
Eki Görüntüle 2507368

Ama içinde R5 5600 ile MSI B550M HDV Pro var, bir de bu kasaya RTX 3070 takma planım var. Siz düşünün artık. Kasayı değiştirebilirim ama 1FPS bile etkisi yok bana.

Hocam, kasa değişince 1 FPS bile vermez biliyoruz ama bize zevk, tadı veriyor. Yani insan böyle RGB'li kasa olunca özgüveni de oluyor. Dediğim gibi, bildiğiniz RGB'li kasa varsa 1000 TL'yi aşmayan gönderirseniz sevinirim. Ben şimdi anakart, işlemci bir de ekran kartı satın alacağım, geriye şu kasayı da halledersek güzel olur. Yakın zamanda PSU ve RAM takviyesi yaparım, bir de SSD.

İçi değiştikten sonra Tofaş'lıktan çıkıyor bir nevi hocam. Bir Ferrari görünümlü Tofaş var, bir de Tofaş görünümlü Ferrari var. Dediğim gibi ben 350TL'ye aldığım bu kasayı kullanıyorum:
Eki Görüntüle 2507368

Ama içinde R5 5600 ile MSI B550M HDV Pro var, bir de bu kasaya RTX 3070 takma planım var. Siz düşünün artık. Kasayı değiştirebilirim ama 1FPS bile etkisi yok bana.

Bir de hocam bu sızın attığınız kasa da güzel hâlâ 350TL satanlar var mıdır?

Eki Görüntüle 2507368

Hocam acil cevap verin şimdi bana atığınız gigabet B75 anakart güzel ama sahibi maalesef cevap vermiyor bende satın almalara başliyorum lütfen bana B75 aynı güçte 600-500 arası anakart bulur musunuz?

@He stole my money

Ekran kartı olarak bunu alacağım sizin söylediğiniz gibi.

Anakart olarak adam cevap verirse alacağım.

Sonra bu kasa alacağım sizin atığınız.

Son olarak da işlemci olarak da bunu alacağım.

@He stole my money

Son düzenleme:
Hocam attığınız benim bütçe aşıyor bir de bu Sinop'ta ben Ankara dayım.

Hocam, kasa değişince 1 FPS bile vermez biliyoruz ama bize zevk, tadı veriyor. Yani insan böyle RGB'li kasa olunca özgüveni de oluyor. Dediğim gibi, bildiğiniz RGB'li kasa varsa 1000 TL'yi aşmayan gönderirseniz sevinirim. Ben şimdi anakart, işlemci bir de ekran kartı satın alacağım, geriye şu kasayı da halledersek güzel olur. Yakın zamanda PSU ve RAM takviyesi yaparım, bir de SSD.

Hocam acil cevap verin şimdi bana atığınız gigabet B75 anakart güzel ama sahibi maalesef cevap vermiyor bende satın almalara başliyorum lütfen bana B75 aynı güçte 600-500 arası anakart bulur musunuz?

@He stole my money

Sadece bunlar var temiz.

Varsada il dışında büyük ihtimalle.

Hiç almayın demiyorum, ileride paranız olunca geçersiniz. Şuanlık oyun performansınız en iyi olacak şekilde alalımda.
Ayrıca hocam SSD şart doğrusu, eski bozuk HDD ile uğraşmanız iyi olmaz.

@He stole my money

Hocam size çok teşekkür ediyorum sizin sayenizde çok iyi bir sistem kuracağım hayalerimdeki oyunları oynaya bileceğim şimdi satın alma aşamalarına geçeçcem size atığım linkleri alacağım bir de anakart sahibi cevap yazamsa Param Güvende sahibinden.comdan alacağım cevap yazarsada elden alacağım.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...masaustu-rx-460-ekran-karti-1246392880/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...anakart-plusislemci-plusfan-1249949291/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...er-master-k282-kasa-usb-3.0-1247287354/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...slemci-sikintisiz-calisiyor-1250022608/detay/

@He stole my money

Son düzenleme:
@He stole my money

Hocam size çok teşekkür ediyorum sizin sayenizde çok iyi bir sistem kuracağım hayalerimdeki oyunları oynaya bileceğim şimdi satın alma aşamalarına geçeçcem size atığım linkleri alacağım bir de anakart sahibi cevap yazamsa Param Güvende sahibinden.comdan alacağım cevap yazarsada elden alacağım.

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...masaustu-rx-460-ekran-karti-1246392880/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...anakart-plusislemci-plusfan-1249949291/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...er-master-k282-kasa-usb-3.0-1247287354/detay/

https://www.sahibinden.com/ilan/iki...slemci-sikintisiz-calisiyor-1250022608/detay/

@He stole my money
Sabırla beklemek gerekiyor bu 2.el ilanlarında, 2-3 gün sonra yazan gördüğüm olmuştu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı