i3 4130 PC'nin Yavaşlaması

FurkanTechno

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Sistem;
MSI H81M-P33
İntel i3 4130
Galax Nvidia GTX 750 2 GB
Kingston HyperX 12 GB RAM (8+4)
Zalman ZM 500 LE PSU
Team 120 GB SSD (Windows buraya kurulu.)
WD 500 GB HDD 7200 RPM (Oyun buraya kurulu.)
Segeate 2 TB HDD 5900 RPM

GTA 5 açıkken oyunu alta alıyorum, PC yavaşlıyor, ağırlaşıyor, yazı yazarken bi yere sonradan yazılıyor gecikme oluyor, çok zorlayınca kitleniyor bunun sebebi nedir ? Oyunda ikende ufak ufak takılmalar oluyor zaten. (Sistem yeni formatlandı, sıcaklık değerleri normal, driverlar güncel.)

Oyun HDD yüklü ise kasabilir işlemcide düşük olduğu için kasar. Bu sorunu ben BIOS'dan performans moduna alarak ve oyuna girmeden önce güç seçeneklerinden performans yaparak çözdüm.

İşlemciye çok yüklendiğiniz için olabilir.
İşlemciyi değiştireceğim zaten. İşlemci tavsiyen var mı bu sisteme ?

Oyun HDD yüklü ise kasabilir işlemcide düşük olduğu için kasar. Bu sorunu ben BIOS'dan performans moduna alarak ve oyuna girmeden önce güç seçeneklerinden performans yaparak çözdüm.
Dediğin işlemleri nasıl yapabilirim ? söylersen memnun kalırım. :)

-Denetim masasından güç seçeneklerine girdikden sonra karşına çıkan ekranda performans seçiceksin.

-BIOS'dan pek anlamadığım için kendi BIOS'umun resmini atıyorum. Sağdaki kırmızı performance ayarını seçerek performans moduna alıcaksın tabi sende böyle olamayabilir, biraz kurcalarsan bulursun.

Dosya Ekleri

• asus bios.jpg
    asus bios.jpg
    42,9 KB · Görüntüleme: 171
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı