AloneandSolitary
Picopat
Daha fazla
Nasıl bir mantık var hocam sizi dinliyorum. İşlemci ekran kartında 0 darboğaz yakalamak yeni işlemci ve ekran kartı kullansan bile kompanent farkından 0 olması zaten imkansız. İdeal olan %6'nın altıdır. Saydığınız kartlar en az net %20'lik net fark oluşturacak ve GPU kullanımı yüzde yüz olacak. Kaldı ki ben 3070 de demedim. Videoda 3070 olduğunu görüp bilerek söylüyorum. Hangi değeri okumayı bilmiyorum mesela söyler misiniz? Grafikleri FHD-Ultra yapsa işlemci yetişmekte zorlanacak bende farkındayım. Ama bu oyun ve program bazında değişiyor FHD-HİGH da genel olarak darboğaz sorunu olmadığını net söyleyebilirim. Tekrark ediyorum "bu oyun ve program bazında değişiyor" eğer Cyberpunk açıp RT 3070-3080(DLSS OFF) açarsan i7 9.th kullansan işlemci kullanımından değil ekran kartı kullanımından yine darboğaz olur. Bu sonuçta oyun ve program kullanımıyla değişebilecek bir şey. 3070'in yarısını anca besliyor düşüncenize direkt katılmıyorum. Bakın videoda maksimum darboğazı yapması için özellikle zorlanıyor, ki videodaki 3080;
Kaldı ki ben 3070 dahi demedim 3050, 3060, 6650 dedim. Yüksek ayarlarda darboğaz yaşatmıyor istediğiniz yabancı kaynaklara da bakabilirsiniz. 4 GB VRAM'li Ekran kartı aldığında VRAM kullanımından görüntüleri çekemeyceğini sizde benim kadar biliyorsunuzdur umarım. GPU kullanımı en ufak bir şeyde yüzde 100 de VRAM kullanımından söz dahi etmiyorum. Darboğaz yapmaz dediğiniz işlemci bu. Tekrar ediyorum yüksek ayarlara çıkamayacak dahi...Bu konuya herhangi bir şey eklemek istemiyorum daha fazla. Bahsettiğimiz şey FPS düşmesi dahi değil. VRAM ve GPU kullanımından yüksek ayarda yüksek FPS vermiyor dahi. Size hangi video gösterirsem göstereyim kabul etmiyorsunuz. 4 GB'lık Ekran kartına Para verilmez. i7 çok rahat High+ da çalışacakken high da oynatmayacak bile. Amacım tartışmak değil ama bu devirde 4 GB ekran kartı almanın mantığı olduğunu düşünmüyorum ve RX560'ın i7 4790'ı net şekilde aşağı çekeceğini söyleyebilirim.
Kaldı ki ben 3070 dahi demedim 3050, 3060, 6650 dedim. Yüksek ayarlarda darboğaz yaşatmıyor istediğiniz yabancı kaynaklara da bakabilirsiniz. 4 GB VRAM'li Ekran kartı aldığında VRAM kullanımından görüntüleri çekemeyceğini sizde benim kadar biliyorsunuzdur umarım. GPU kullanımı en ufak bir şeyde yüzde 100 de VRAM kullanımından söz dahi etmiyorum. Darboğaz yapmaz dediğiniz işlemci bu. Tekrar ediyorum yüksek ayarlara çıkamayacak dahi...Bu konuya herhangi bir şey eklemek istemiyorum daha fazla. Bahsettiğimiz şey FPS düşmesi dahi değil. VRAM ve GPU kullanımından yüksek ayarda yüksek FPS vermiyor dahi. Size hangi video gösterirsem göstereyim kabul etmiyorsunuz. 4 GB'lık Ekran kartına Para verilmez. i7 çok rahat High+ da çalışacakken high da oynatmayacak bile. Amacım tartışmak değil ama bu devirde 4 GB ekran kartı almanın mantığı olduğunu düşünmüyorum ve RX560'ın i7 4790'ı net şekilde aşağı çekeceğini söyleyebilirim.