i3 4160 + GTX 1060 sistem düşük FPS sorunu

BNQQ99

Hectopat
Makaleler
2
Daha fazla  
Merhaba i3 4160,1060 6 GB, 8 GB RAM DDR3 sisteme sahibim.

En küçük browser oyunundan tutun League of Legends, Cities Skylines, Albion Online gibi oyunların hiçbirini oynayamıyorum.

Hepsinde 45 ila 20 FPS arası sürekli artıp azalan bir FPS var.

Bu oyunların tamamını 3 ay önce Ultra ayarlarda sıkıntısız oynuyordum fakat şu anda bilgisayarım aşırı derecede yavaş ve virüs olduğunu sanmıyorum.

NVIDIA driver, Windows son sürüm güncelledim.

Format atmadan düzeltme şansım var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar HDD ile bir alakası yok. 1060 eskimesi ile de alakası yok. Gayet güçlü bir kart işleminiz çok düşük kalıyor ekran kartına yetmediği için ekran kartı gücünü kullanamıyor haliyle çok düşük FPS alıyorsunuz. İ7 4790 işlemcisini alırsanız bütün sorunlarınız çözülür.

Bende i7 6700 işlemci var ?

Yetmiyor olabilir ama darboğazdan 20 FPS'e kadarda düşülmez ki bana temiz kurulum yaparsa düzelir gibi geldi.

2 Farklı disk denetleme programı ile kontrol ettim gayet normal %100 sağlıkta gözüküyor diskim. İşlemcim 95 100 derece arasında geziyor ama yaklaşık 2 yıldır böyle kullanıyorum şu anda işlemci kullanımı ne oynarsam oynayayım %20 %40 arasından yukarı çıkmıyor, ekran kartım çalışmıyor sayılır nerdeyse %15 20 civarlarında.
İşlemci kullanımını eskisi gibi %85 %100 e çıkarmanın bir yolu yokmu

2 sene boyunca 100 derecede çalışan işlemciyi mi kullanıyorsun? Ciddi misin? Sorunun kaynağı belli. İşlemcin aşırı ısınıyor sistemi genel bir temizle termal macun uygula o ısıyı düşür ve sıfırdan bir format at.

İşlemcin sadece görüntü vermelik güç için kendini zorluyor hemen sistemi temizle termal macun yenilemesi yap. İşlemcinin yanmadığını da otur şükret belki arızalanmış bile olabilir
Galiba dar boğazdan çok etkileniyorsun sana önerim bütçen varsa sistem yükseltmen RAM anakart ve işlemciyi sat yerine şunları alabilirsin.

Son düzenleme:
@Bay Hiçkimse Teşekkür ederim. Yeni bir soğutucu almayı düşünüyordum, 2 yıldır 100 derece sıcaklıkta kullanıyordum işlemciyi, bugün kasayı açıp soğutucunun tam oturmadığını fark ettim, baya bir uğraş sonucunda tam oturttum. Oturtmadan önce iyice bir diş fırçamla temizledim. Şu anda ortalama %100 kullanımda 60 70 derece arası gidip geliyor sanırım bu yeterli. Yeni bir sistem toplayabilirim tabii ki, i7 4790 ve 8gb ram almayı düşünüyorum aliexpress'den.
Ek olarak sisteme format atmamla eski performansına ulaştı. Herkese teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…