i3 4160 işlemci alınır mı?

4. nesil işlemciler Haswell mimarili işlemciler ve bu mimari oyun performansı açısından güçlü fakat 2. el işlemci almak biraz riskli ayrıca 4. nesil Intel işlemci alıyorsan zatenmin. 3-4 senelik işlemcidir çünkü Intel 4. nesil işlemcilerin üretimi 2017 de durdu. Bence eski işlemci almak yerine biraz daha bekleyip ucuz bir anakart, RAM ile Ryzen işlemci alın eğer alamam diyorsanız en azından i5 4. nesillere bakın şahsen. 300-400 TL civarına da iyi bir ekran kartı bulamazsınız. i5 4590 işlemci alıp daha sonra bütçeniz olduğu zaman GTX 750 Ti alabilirsiniz.

Bu bütçeye bir şey alınmaz hocam biraz daha birikim yapıp ikince el GT 1030'a yönelebilirsiniz ciddi fark yaratır bir de ileride yanına 4. nesil i5 bulabilirseniz CS:GO'da 100 FPS+ görürsünüz iyi ayarlarla.

Hocam yaşım küçük olduğu için pek gelir kaynağım yok. En az 1 sene biriktirmem lazım ve 1 sene biriktirip ekran kartı işlemci aldıktan sonra oyun hevesim gider diye korkuyorum.

Ailenizden destek alma şansınız yok mu?

Var fakat şu an oyun oynamama çok karşılar. Günde 4 saat oynayabiliyorum Max. Baskın ailem var biraz. Ama eğer ikna edersem ne kadar bir bütçeye 100'den fazla FPS alırım tam anlayamadım.

Hocam i5 4590 alabilirsiniz dahili grafik olarak HD Graphics 4600 var. i3 4160'dan daha iyi zaten ileriye dönük bir işlemci.

0'ı 800.
2.el 650 TL bakmıştım.
Sizce değer mi?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı