i3 4160 RX 580 sisteme 600W PSU yeterli mi?

Silicon

Centipat
Daha fazla  
İşlemci i3 4160.
RX580 8 GB ekran kartı.
8 GB RAM.
240GB sad.
1TB hard disk.
600W PSU.
Arkadaşlar yakın zamanda RX580 8 GB ekran kartı aldım ikinci elden. Ekran kartımla zorlanmayacak oyunlar oynadığım zaman bir sıkıntı çıkmıyor ama Bannerlord gibi oyunlar oynadığım zaman bir süre sonra ekran gidiyor. Bunu satıcıya sorduğum zaman güç kaynağımın fotoğrafını istedi ve yetersiz olduğunu söyledi. Sizce bu PSU yeterli midir yenisini mi almalıyım?

16911519581904046329232748972812.jpg

16911519581904046329232748972812.jpg

Dosya Ekleri

• 20230803_193735.jpg
    20230803_193735.jpg
    101,3 KB · Görüntüleme: 42
İşlemci i3 4160.
RX580 8 GB ekran kartı.
8 GB RAM.
240GB sad.
1TB hard disk.
600W PSU.
Arkadaşlar yakın zamanda RX580 8 GB ekran kartı aldım ikinci elden. Ekran kartımla zorlanmayacak oyunlar oynadığım zaman bir sıkıntı çıkmıyor ama Bannerlord gibi oyunlar oynadığım zaman bir süre sonra ekran gidiyor. Bunu satıcıya sorduğum zaman güç kaynağımın fotoğrafını istedi ve yetersiz olduğunu söyledi. Sizce bu PSU yeterli midir yenisini mi almalıyım?

Eki Görüntüle 1889437

Eki Görüntüle 1889437

Fazla fazla yeter hocam. Kartı zorlayacak oyunlarda ekranın gidiyorsa kart ısınıyor ve kendini korumaya alıyor olabilir. Isı değerlerini aktarabilir misin? MSI Afterburner gibi bir program ile.

Hocam PSU gayet yeterli. Yetmeseydi sistem direkt çat diye kapanırdı. Siyah ekran ekran kartıyla ilgili bir sorundur. Sürücüyü DDU ile kaldırıp temiz bir şekilde kurmayı deneyin. Olmazsa sıcaklık değerlerini kontrol edin. Ayrıca işlemciniz çok zayıf RX 580 için. Darboğaz olur fazlasıyla.

Hocam darboğaz oluyor bir miktar maalesef ama elimden bir şey gelmez şu anlık. Ddu ile sil kur yaptım, amd'nin programıyla da yaptım. Ara sıra yazılım gidiyor görüntü gittiği zaman yeniden başlatınca tekrar kuruyorum driveri. Sonra Mhz değerini 1150 ye kadar çektim yine aynı hatayı verdi. Hızlı başlatmayı vs. kapattım onda da buna benzer bir hata aldım. Çok ısınıyor gibi durmuyor ekran kartı ama furmark testinde 80 derece civarını görmüştü.
Hocam PSU gayet yeterli. Yetmeseydi sistem direkt çat diye kapanırdı. Siyah ekran ekran kartıyla ilgili bir sorundur. Sürücüyü DDU ile kaldırıp temiz bir şekilde kurmayı deneyin. Olmazsa sıcaklık değerlerini kontrol edin. Ayrıca işlemciniz çok zayıf RX 580 için. Darboğaz olur fazlasıyla.

Gayet yeterlidir ama güç kaynağında sıkıntı bulunuyor olabilir ama bu durum ekran kartını aldıktan sonra başladıysa bence satıcıyla bir konuşun.
Benim kasaya taktığım ilk ekran kartı bu. Bundan önce aldığım alıcıda taktığı ekran kartı çalışıyordu bende de çalışıyor ama ağır oyunlarda kapatıyor bir süre oynadıktan sonra. +12V çıkış amperinin 28 32 üstü olması gerektiğini dedi benimki 22 amper.

Benim kasaya taktığım ilk ekran kartı bu. Bundan önce aldığım alıcıda taktığı ekran kartı çalışıyordu bende de çalışıyor ama ağır oyunlarda kapatıyor bir süre oynadıktan sonra. +12V çıkış amperinin 28 32 üstü olması gerektiğini dedi benimki 22 amper.
Etikette 2 tane 12V kanalı olduğu görünüyor hocam. İkisinden de 23A veriyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı