i3 4160 ve GTX 1050 Ti sistem performans sorunu

OmerKizilcik

Hectopat
Bilgisayarımda geç kapanma, geç açılma ek olarak oyunlarda ön yükleme sorunları çok düşük FPS sorunları yaşamaktayım. Sistemim aşağıda uzunca araştırmalar yapmama rağmen ben güç kaynağında sorun var diyorum ama belki de yanılıyorumdur. Bilgisayarım darboğaz mı yapıyor ne yapıyor tam olarak bilmiyorum.

Fortnite'da maximum ve takıla takıla gökyüzünden süzülüyorum ve texturelar yüklenmiyor. Çok zaman alıyor ve sesler gidip geliyor. Atlama sürecinde çoğu oyunda düşük ayarlarda bile 100'ü geçemiyorum, peki bu sizce nedendir?

Sistemim;
  • ASUS GeForce GTX1050 Ti GDDR5 OC 4GB 128Bit DX12 Nvidia Ekran Kartı
  • MSI H81M-P32L Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz VGA Anakart
  • İntel Core i3-4160 3.60GHZ İşlemci
  • Everest 300W Güç Kaynağı
  • Hİ-LEVEL 4x2 1333 MHz GB RAM
  • WD Blue 3,5" SATA III 6Gb/s 7200 RPM 1 TB 64MB HARD DİSK
  • Soğutma işlemi de 3 tane fan ile yapılıyor
  • 2 tane monitör kullanıyorum birisi 1080p diğeri 720p

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkürler

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Benzer bir sistem olan i3 4160 ve GTX 1050 kullanıyorum ancak böyle sorunlarla karşılaşmadım. En yakın zamanda bir SSD (yükleme süreleri, bilgisayarın açılıp kapanma süresi için) edinip güç kaynağını (ne olduğu belli olmayan klasik 300w güç kaynağının üzerine sistem kurman yanlış) güncellemelisin.
HDD performansında düşme olabilir. HD Tune ile health ve error scan taraması yaptırın.
Ayrıca Everest PSU en yakın zamanda değişmeli. 300W yazsa da 200W sağladığını bile düşünmüyorum. Sorunun kaynağı bu da olabilir.

Benzer bir sistem olan i3 4160 ve GTX 1050 kullanıyorum ancak böyle sorunlarla karşılaşmadım. En yakın zamanda bir SSD (yükleme süreleri, bilgisayarın açılıp kapanma süresi için) edinip güç kaynağını (ne olduğu belli olmayan klasik 300w güç kaynağının üzerine sistem kurman yanlış) güncellemelisin.

Çözüm
Asım bey hard disk error ve health taramaları 1 hafta önce yapmıştım ve bir sorun ile karşılaşmadım değerler güzel çıktı.

Sistemim gtx 1050 ti olmadan önce r7 240 felan kullanıyordum aynı sorun ne yazık ki onda da vardı benim de araştırmalarıma göre galiba güç kaynağından kaynaklı ve ssd zaten bu devir de illa ki almamız gerekli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…