i3 4160'dan i3 8100'e Geçilir mi?

gabomb

Kilopat
Daha fazla  
  • i3 4160 CPU
  • H81M-P anakart
  • 8GB DDR3 RAM
  • AMD Radeon R7 370 GPU
  • 500 Watt PSU
Ekran kartı, kasa ve PSU'yu sabit tutarak i3 8100, H310M-K anakart ve 8GB DDR4 RAM alsam kayda değer bir performans değişimi alır mıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
  • i3 4160 CPU
  • H81M-P anakart
  • 8GB DDR3 RAM
  • AMD Radeon R7 370 GPU
  • 500 Watt PSU
Ekran kartı, kasa ve PSU'yu sabit tutarak i3 8100, H310M-K anakart ve 8GB DDR4 RAM alsam kayda değer bir performans değişimi alır mıyım sizce?

Pek fark göremezsiniz, değmeyecektir. Performansları arasında özellikle oyunlarda 5 FPS'den fazla fark görmedim.

Değmez olur mu. Siz bilmeden yorum yazanlara bakmayın. İ3 8100 demek i5 7400 demek sayılır. Kendi sistemimde FX 8350 vardı. İ3 8100'e geçince %20 den fazla FPS'im artı.

Değmez olur mu. Siz bilmeden yorum yazanlara bakmayın. İ3 8100 demek i5 7400 demek sayılır. Kendi sistemimde FX 8350 vardı. İ3 8100'e geçince %20 den fazla FPS'im artı.
İşlemcinizi arttırmak oyunlarda kayda değer bir performans vermez.(Darboğaz olmadığı sürece veya aşırı farklı seviyelerdeki işlemciler almadıkça) Render performansında sadece arada fark bulunuyor. Onun dışında oyun performansında 5-6FPS'den fazla fark yok.

Ayrıca 35 FPS aldığı oyunda 45 FPS alacak olsa da RAM, anakart ve işlemciye verilecek paraya pek değmeyecektir.

Gözle görülür tek farkın render performansında olacağını düşünüyorum.

Referans olarak Intel Core i3-8100 4-Core 3.6GHz compare Intel Core i3-4160 3.6GHz CPU bu siteyi alıyorum. Çoğunlukla beni yanıltmadı.
İ3 8100 mimari olarak 4 çekirdekli bir önceki nesil i5 7400 7500 modellerine eş değer ikame olup üst düzeyidir. Ayrıca anakart olarak gelecekte 9. nesil i5 i7 desteği olduğu için gelecekte güzel bir yükseltme imkanı sunmaktadır. Bu video da 6. nesil i3 ile i3 8100 arasında ki fark bariz bir şekilde bellidir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
ki arkadaşımız 4. nesil i3 kullanıyor.

Son düzenleme:
Öncelikle oyun mu oynayacaksınız iş mi yapacaksınız ?

İş yapacak iseniz iyi bir yükseltme olur.

Oyun oynayacaksanız, pek değil.

Oyun oynayacağım fakat çok yüksek performans beklemiyorum. Şu anki sistemimle bile istediğim çoğu oyunu düşük veya orta ayarda oynayabiliyorum ki pek akıcı olmasa da PUBG de dahil.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı