i3 4170 Sistemi Yükseltme

umutcilak

Hectopat
Daha fazla  
Kasa: Dark Cubix USB 3.0, 5x Fanlı ATX Küp Bilgisayar Kasası
Güç Kaynağı: Aerocool VX Serisi 500W 34A@12V Aktif PFC Güç Kaynağı
Anakart: MSI H81M-P33 Intel H81 1600MHz DDR3 LGA1150 mATX Anakart
RAM: Kingston HyperX Savage 8GB 1600MHz DDR3 Ram
İşlemci: Intel Core i3 4170 3.7GHz 3MB Cache LGA1150 İşlemci
Ekran Kartı: Galax Nvidia GeForce GTX 960 OC 2GB 128Bit GDDR5 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran Kartı
Hardisk: Toshiba Canvio Plus 1TB 2,5'' USB 3.0 Siyah Taşınabilir Disk

Yaklaşık 2-3 ay önce Hepsiburada üzerinden böyle bir sistem toplamıştım. Şimdi ise upgrade yapmayı düşünüyorum. Aklım çok karıştı, kafamda deli sorular var. İlk olarak monitör almak için para biriktirdim, biriktiriyorum fakat monitör yerine 2. RAM, işlemci yükseltme, daha düzgün bir kasa alma ve ya en çok kafama takılanlardan biri olan SSD mi alsam diye düşünüp duruyorum. Her türlü cevaba açığım fikrinizi söylerseniz sevinirim. :) Son olarak işlemci için çok pahalı olmayacak soğutucu önerirseniz sevinirim.

NOT:
Çoğu kişinin aklına bu arkadaş neden harici harddisk kullanıyor diye sormuştur. Hemen yanıtlayayım; Hepsiburada'dan eşyalarım arayla geldi herşey tamam sistemi kurdum fakat harddisk bozuk çıktı geri yolladım iade aldılar bende harici takıntılı bir insanım neden bilmiyorum bi anda kendimi harici harddisk alırken buldum ve aldım. Şu an işletim sistemi vs. eski 74 GB'lik sabit diskime kurulu oyun vb. şeyler ise haricide.

NOT 2: Önerileriniz abartılı rakamlar olmassa sevinirim Lise 1'e geçtim yazın çalıştım bilgisayar aldım. Şimdi de monitör vs. için okuldan arttırıyorum 300 TL'ye monitör alcam fakat diğer şıklar da olabilir monitör yerine. 500tl'ye kadar çıkabilirim diye düşünüyorum.

Eklemeyi unuttuğum son şey şuanki monitörüm eski 1440x900 18,5 8ms galiba BenQ T71W(benim için güzel ama arkadaşımda 1080P görünce farkı anladım tüplü monitörden geçmiştim çünkü ben buna güzeldi yani) :p

Uzun oldu fakat okuyup fikrini paylaşan ya da yardım eden herkese şimdiden çok teşekkürler. :)

(2 kere okudum yazım yanlışlarını düzelttim, noktalama işaretlerini düzelttim atladığım olmuşsa özür dilerim.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı