i3 5005U sistem FPS belirli bir süre düşük kalıyor

AncRyx

Hectopat
Katılım
23 Mayıs 2020
Mesajlar
100
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar merhaba. Videoda'da gösterdiğim gibi belirli bir süre FPS 20'nin altına düşüyor ve tekrar normal haline dönüyor. Bu hep döngü halinde devam ediyor. Bilgisayarımı temiz formatlayıp sıfırdan driverları kurmama rağmen sorun devam ediyor. Nasıl halledebilirim bu sorunu?


Sistemim;
4 GB RAM.
i3 5005U 2.00GHz
GeForce 920M.
500 GB HDD.
Acer Aspire E5-573G
 
Merhaba, laptoplarda özellikle yaz aylarında yaşanan sorun bu. Nedeni aşırı ısınan işlemcinin otomatik olarak frekans düşürmesidir. Kaliteli termal macun sürmenizi, laptop fanlarında varsa birikmiş tozların temizlenmesini ve termal pad denilen ve soğutucu bakır borulara yapıştırılan malzemeden edinmenizi önerebilirim. Bunun dışında intel extreme utility programı ile işlemci voltajını düşürmeyi deneyebilirsiniz. 5 FPS feda edip, ısınmanın önüne geçebilirsiniz.
 
Merhaba, laptoplarda özellikle yaz aylarında yaşanan sorun bu. Nedeni aşırı ısınan işlemcinin otomatik olarak frekans düşürmesidir. Kaliteli termal macun sürmenizi, laptop fanlarında varsa birikmiş tozların temizlenmesini ve termal pad denilen ve soğutucu bakır borulara yapıştırılan malzemeden edinmenizi önerebilirim. Bunun dışında Intel Extreme Utility programı ile işlemci voltajını düşürmeyi deneyebilirsiniz. 5 FPS feda edip, ısınmanın önüne geçebilirsiniz.

Deneyeceğim teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı