i3 530 Sistemi Upgrade Etme

cn77

Hectopat
Herkese merhaba, aranıza yeni katılmış olsam bile uzun zamandır hem sitenin, hem de YouTube Kanalı'nın takipçisiyim.(zaman buldukça) Öncelikle belirtmek isterim ki, mümkün oldukça kısa yazmaya çalışacağım. 2010 senesinde Exper'den hazır bir bilgisayar aldım. ( hala kullanıyorum) Bilgisayarın özelliklerini aşağıda açıklayacağım. Benim isteğim, bu bilgisayarı anakart, işlemci değiştirmeden ne kadar ilerletebilirim? Aklımda ssd var, uyar mı uymaz mı bilmiyorum. Anakartım DP55WB. Şimdiki SSD'ler ile benim anakart uyumlu mudur? Orjinal win7 home premium'u win 10'a yükselttim. Etkinleştirildi yazısını gördüm. Oyunları açtım, programları denedim hiç sıkıntı yok. Hal böyle olunca, yeni oyunlara da çıkınca para vermek istemeyen ben biraz daha bu pc ile idare etmeye karar verdim. Hard disk 5 yıllık olmasa ve gelen sesler rahatsız etmese ssd düşünmezdim. Hem win10, hem benim eski oyunlara olan merakım, hemde Doların yükselmesi, beni beklemenin daha mantıklı olduğu konusunda ikna etti sizlerden ricam beni hem ssd hemde win10'a terfi ettikten sonra donanım eklemenin Windows lisansına etkisi olup olmadığı konusunda aydınlatmanız. Son olarak sistem özelliklerini Detaylı yazmamın sebebi, ilerde ( yaza doğru ) Yeni pc toplarken içinden hangi parçaların kullanılabileceği konusunda aydınlatmanızı istememdir. Şimdiden teşekkür ederim.
İ3 530 2.93 ( hız arttırıp 3.2 olarak kullanıyorum )
650 ti Boost
DP55WB
650 w silver adını hatırlamadığım psu
Hyper tx3 evo soğutucu
8 gb ram
Samsung 500 gb 7200 Rpm hdd
ASUS 22" ( yanlış hatırlamıyorsam)

NOT: eğer Yazım hatası veya anlamsız kelimeler ile karşılaşırsanız kusura bakmayın, tabletin otomatik düzeltmesi... Kontrol ettim ancak gözden kaçırmış olabilirim.
NOT 2: Admin kardeşime başlık için teşekkür ederim ben aklımdakini yazmıştım, kendisi daha mantıklı olanla değiştirmiş

Mesajınız için teşekkür ederim, ancak Ekran kartından ziyade, ssd ve mümkünse ssd Nin bu sisteme uygun olup olmadığı. Ekran kartını daha ne kadar yükseltebilirim ki i3 530 ile?

Ekran kartını 750ti yapabilirsin fps değerlerinde güzel artış olacaktır. Ssd yerinede sandisk standart 128gb tercih edebilirsin sistemine uygun olacaktır büyük ihtimal

Anakartın sata bağlantısının olup olmadığını bilmiyorum. Bayram Dolayısı ile başka şehirdeyim, anakarta ayın 29'undan önce bakamam.Bahsettiğim anakartın özelliklerini bilen çıkar umarım. Çünkü eve dönmeden Bulunduğum ilden ssd yi temin edebilirim.

O işlemciye her kart darboğaz yapar.

Oyun olarak cod black ops multiplayer oynuyorum sadece. Yeğenim crysis 3 high ayarlarda oynuyor. Takılma, donma vs ile karşılaşmadım, keza karşılaşsam bile çözünürlüğü 1920 den aşağı Alıp devam ederim. Her kart darboğaz yapar demek biraz gerçek dışı olur gibi geldi bana :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı