İ3 530 ve GTX 1050 Ti Sistemde Düşük İşlemci Kullanılması

Yer
Tekirdağ
Daha fazla  
  • İ3 530
  • Colorful GTX 1050 Ti
  • 4GB Bellek
  • Pegatron H55 Anakart
  • FSP 500W 85+ Güç kaynağı
  • Seagate 2TB HDD
@THE_MILLER
Ne olur ne olmaz AIDA64 raporum: Report.rar
Sistemim bu şekilde. Sorunum ise ekran kartı kullanımı %20 ile %50 arası kullanıyorken işlemci %100 kullanılmıyor. %40 ile %90 arası geziyor. Tamam darboğaz olması normal ama işlemci gücünü kullanmıyor, benim sorunum bu. İşletim sistemim, ekran kartı sürücüsü, anakartın BIOS'u falan güncel.
Bu da oyunlarda çekilmiş fotoğraflar;
  • Mafia 2 (Resim dosyası 1MB'den büyük olduğu için küçülttüm.)
1.png

• ETS 2
2.png

• Need For Speed Most Wanted (Özel grafik ayarı yükledim.)
3.png

Bu da aynı bileşenlere sahip bilgisayarın kullanım değerleri;
Bazı oyunlarda onda da darboğaz oluyor fakat işlemci %100 gücünde kullanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun çözümünü söylerseniz çok mutlu olurum :). Bilgisayar düşük oyunlarda kendini yormaz biliyorum fakat FPS düşük olduğu için normal olmadığını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler. :)

Son düzenleyen: Moderatör:
  • İ3 530
  • Colorful GTX 1050 Ti
  • 4GB Bellek
  • Pegatron H55 Anakart
  • FSP 500W 85+ Güç kaynağı
  • Seagate 2TB HDD
@THE_MILLER
Ne olur ne olmaz AIDA64 raporum: Report.rar
Sistemim bu şekilde. Sorunum ise ekran kartı kullanımı %20 ile %50 arası kullanıyorken işlemci %100 kullanılmıyor. %40 ile %90 arası geziyor. Tamam darboğaz olması normal ama işlemci gücünü kullanmıyor, benim sorunum bu. İşletim sistemim, ekran kartı sürücüsü, anakartın BIOS'u falan güncel.
Bu da oyunlarda çekilmiş fotoğraflar;
  • Mafia 2 (Resim dosyası 1MB'den büyük olduğu için küçülttüm.)
Eki Görüntüle 329384
  • ETS 2
Eki Görüntüle 329386
  • Need For Speed Most Wanted (Özel grafik ayarı yükledim.)
Eki Görüntüle 329388

Bu da aynı bileşenlere sahip bilgisayarın kullanım değerleri;
Bazı oyunlarda onda da darboğaz oluyor fakat işlemci %100 gücünde kullanıyor.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunun çözümünü söylerseniz çok mutlu olurum :). Bilgisayar düşük oyunlarda kendini yormaz biliyorum fakat FPS düşük olduğu için normal olmadığını düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler. :)
İşlemcin ekran kartını besleyemiyor olabilir. Yani darboğaz olabilir.

RAM Düşük, işlemci darboğaz yapıyor. Ryzen 3 2200G, A320, 8 GB DDR4 4x2 2400 MHz RAM alabilirsiniz.
Hocam çok konu ile ilgili değil ama sormak zorundayım konu açmak istemiyorum. Ben DDR3 1600Mhz 16GB Ram olan bir bilgisayar almak istiyordum biri bu devirde DDR3 alınmaz dedi ne kadar doğru ölü yatırım mı? Tekrar özür diliyorum.

Hocam çok konu ile ilgili değil ama sormak zorundayım konu açmak istemiyorum. Ben DDR3 1600Mhz 16GB Ram olan bir bilgisayar almak istiyordum biri bu devirde DDR3 alınmaz dedi ne kadar doğru ölü yatırım mı? Tekrar özür diliyorum.
Siz gene de konu açın, bu seferlik istisna olsun. Sistemine göre değişir. Sistemini söyle bana.

İşlemcin ekran kartını besleyemiyor olabilir. Yani darboğaz olabilir.
Zaten darboğaz olduğunu yazıyorum. Sorun darboğaz olduğu halde işlemcinin tüm gücü kullanılmaması.
RAM Düşük, işlemci darboğaz yapıyor. Ryzen 3 2200G, A320, 8 GB DDR4 4x2 2400 MHz RAM alabilirsiniz.
Belleğin işlemci kullanımıyla alakası yok. Oynadığım oyunlar 4GB belleğe yeterli. Darboğaz olduğunu ben de biliyorum. Sorun darboğaz olduğu halde işlemcinin tüm gücünü kullanmaması. O önerdiğiniz parçalar aşırı pahalıya kaçıyor. Onun yerine ileride İ7 3770K, Z77 anakart, 16GB DDR3 bellek alacağım. Neredeyse aynı fiyata geliyor ama işlemci daha iyi, 16GB bellek olmuş oluyor. Bu da 1500TL oluyor ortalama. Sizin dediğiniz parçalar ise 2000TL'ye yakın oluyor. Sistemi ileride parçalara güncelleme yapmayacağım. Hem güncel sistem yaparsam da 8GB bellek ilerde yetmemeye başlayacak ve bir daha sisteme güncel parçalar almayacağım için beni zor duruma sokacak.

Son düzenleme:
Pek net bir şey demek istemiyorum ama oynadığın oyunlar çok eski ekran kartına çok yük bindirmiyor. Ekran kartına daha fazla yük bindiren oyunlarda test edersen iyi olur. GTA V işlemciyi çok yoruyor.
O zaman neden FPS yüksek değil? Düşük grafikli oyunlarda ekran kartı kendini yormadığını biliyorum ama resimler 60 FPS'nin altındaki ekran görüntüleri. Çoğunlukla FPS böyle ilerliyor.

Arkadaş haklı bu sorun darboğaz ile alakalı bir şey değil, işlemcinin de %100 kullanılması gerekirdi. Bilgisayarın temiz mi? Bir ara işlemcim çok pislenmişti termal macunu kurumuştu maksimum %38 görebiliyordu CPU kullanımında.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı