i3 540 ısınma sorunu

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 3100 / SAPPHIRE NITRO+ RX 5500XT SE 8GB / JAMES DONKEY Sata JD480 / Gigabyte B450M H / Apacer Panther 16 GB 3000 mhz / Power Boost VK-T01B 650W 80+Bronz
Meslek
Yazılım Geliştirici, Bilgisayar Teknikeri
i3 540 bir işlemci kullanıyorum ve bu işlemcim şu anda 3.7 GHz'de çalışıyor. Oyunlarda kasma problemi yaşıyorum. Minecraft'da bile 30 FPS alıyorum. Core Temp adlı programı indirdim ve ısıları kontrol ettim. 100 dereceyi geçiyor. Bu çok acil bir durum, işlemciye zarar gelmesini istemiyorum ne yapmalıyım? Daha yeni format attım. Bazen 85 dereceye geliyor ama bunun altına indiğini hiç görmedim. Resim aşağıda şu an 85 derecede ama çoğunlukla 110'a çıkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
HWMonitor ile de ölçün. Yazılımın doğru gösterip göstermediğini teyit edelim.
Ayrıca bu düzeye çıkan bir işlemcinin soğutucusu temiz değildir ve termal macun ömrü tükenmiştir.
Temizlik ve termal macun tazeleme yapılmalı.

Bu sabah termal macunu yeniledim, fanı temizledim. Sıkıntı devam ediyor. Verdiğiniz programı dedeyip dönüş yapacağım.

Değerler bu şekilde. İlk açtığımda 97 dreceydi ve bu değerler sistem boştayken var. CPU kullanımı yer yer 100 e vuruyor pc kkasıyor oyunlarda droplar diyorum. Yardımlarınızı beklerim.

Dosya Ekleri

• fffff.png
    22,4 KB · Görüntüleme: 80
Büyük ihtimal macunu çok kalın sürdünüz ya da fanı iyi otutturamamışsınız. Fanın tırnaklarını bir kontrol edin derim, aynısı başıma gelmişti.
Fanı takmak için anakartı sökmek gerekiyorsa sökmeden yaptım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…