i3 540 ve 9600 tabanlı sistemde League of Legends sorunu

İlker Aktürk

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Uzun zamandır yaşadığım bir sıkıntı, artık iyice bunalttı beni. Ben de bir konu açarak bilgi almak istedim. Başlıktan da anlayacağınız gibi sorun League of Legends ile alakalı. Başka oyun da oynamam zaten pek. Bundan yaklaşık 6 ay önce FPS düşüklüğü yaşamaya başladım. Bir düzeldi bir bozuldu. Ama takmadık oynadık. Artık dayanılmaz olmaya başladı. FPS genel itibari ile 25 - 30 seviyelerinde. Sistem özelliklerimi aşağıya yazacağım. Bu durum normal mi değil mi, elimdeki sistem bu oyun için yeterli mi, yeterli değilse neyi değişmeliyim, ekran kartını değişeceksem hangi kartı önerirsiniz? Bütçem de fazla bir şey değil en fazla 150 lira olur. Derdimi sıkıntımı anladınız inşallah dostlar. Yardımınızı bekliyorum.

İşlemci: Intel (r) Core (tm) i3 CPU 540 3.07 GHz.
RAM: 4 GB.
Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9600.

Windows 7 Ultimate 32 Bit kullanıyorum.

İlk olarak bir virüs taraması yapın. Daha sonra oyun sırasında MSI Arter Burner programı ile ekran kartı sıcaklığını belirtin ve kesinlikle Windows 8.1'e geçin.

İlk olarak bir virüs taraması yapın. Daha sonra oyun sırasında MSI Arter Burner programı ile ekran kartı sıcaklığını belirtin ve kesinlikle Windows 8.1'e geçin.
İşletim sistemini değiştirdiğim de sorun ortadan kalkabilir mi acaba ? Daha önce normal çalışan oyunun birden sıkıntı çıkarmaya başlaması tuhaf.

9600 eski bir kart ve artık miladını doldurdu. 150 TL'ye kart alacaksanız hiç almayın. Bütçenizi biraz daha arttırsanız R7 240 veya R7 250 uygun olacaktır.
Malesef, bu bütçenin üzerine çıkamıyorum. Bahsettiğiniz kartları not ettim ama, teşekkür ederim.

64 Bit sisteme geçiş yaptım. Sorun hala devam ediyor. Araştırmama göre sistem oyunu çok rahat bir şekilde 60 FPS de çalıştırması gerekiyor. Şöyle bi durum da mevcut; savaşa girdiğimde efektler falan yoğun olduğu için FPS çok düşük. Olması gerekenden daha düşük. Fakat aynı oyun içinde daha kalabalık bir savaşa giriyorum FPS 50-60 arası oluyor. Pek anlamadığımı düşünüyorum donanımdan ancak mantık çevçevesinde bakınca, bir sistem oyunu kaldırmıyorsa nasıl oluyorda aynı şartlar altında bazen düşük bazen yüksek olabiliyor ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı