i3 540 ve GTX 1050 Sistem PUBG'de Kasması

Apogorn

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.
PC donanımım i3 540 3.06 GHz
GTX 1050 2 GB
2x2 4 GB 1333 MHz DDR3 RAM
500 GB HDD

Arkadaşlar sorunum PUBG'de FPS drop.

[BGCOLOR=transparent]Lobide 120 FPS oyunda en düşük 45-50 FPS alıyorum. Genelde 65-80 arasında seyrediyor ama çatışmada evlere girerken vb. durumlarda 10 FPS 20 FPS oluyor donuyor sürekli. MSI afterburner programıyla kullanımları inceledim ekran kartı %50 civarlarında geziyor bir türlü %100 yapamadım işlemci %85 bazen %100 oluyor. Darboğaz oluyor düşüncesiyle Overclock yaptım 3.7 GHz çıkardım ama sorun devam ediyor.[/BGCOLOR]
[BGCOLOR=transparent]Sizin fikirleriniz neler işlemci yetmiyor mu? Bu sorunu nasıl çözerim bilgisi olan yardım ederse sevinirim.[/BGCOLOR]

Son düzenleyen: Moderatör:
Çatışmalarda ve evde çok fazla grafik olduğu için Bellek yada ekran kartı belleğinin sorun yaptığını düşünüyorum

O işlemci için GTX 1050 çok fazla. Darboğaz oluyor.

O islemci cok zayif bir islemcidir. İ3 1. Nesil bi islemciye sahipsiniz. Galiba sadece İ3 olduguna takilip almissiniz. Üzgünüm ama çogu oyunda size sıkıntı cıkartacaktır. Menü de ise islemci fazla kullanilmadigi icin FPS degerleriniz yüksek.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çatışmalarda ve evde çok fazla grafik olduğu için Bellek yada ekran kartı belleğinin sorun yaptığını düşünüyorum

Ben GT 1030 ile sorunsuz oynayabiliyorken arkadasin ekran kartindan dolayi sorun yasadigini dusunmuyorum.

Son düzenleme:
[BGCOLOR=transparent]Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Sadece menü de değil oyunu oynarken de 50-70 arası FPS alıyorum. Fakat haritayı yüklerken, özellikle araba sürerken ve paraşütle indikten sonra ve çatışma esnasında FPS drop yaşıyorum. FPS'im 1'e düşüyor ve harita yüklendikten sonra yaklaşık 5-6 saniye içerisinde bazen daha az sürdüğü oluyor, oyunuma 50-70 FPS arası devam ediyorum. Bazen olmadığı da oluyor fakat genellikle yaşıyorum. Bunun giderilmesi icin ikinci el 2x4 GB RAM mi? Yoksa i5 750 veya ona yakın bir işlemci mi almamı tavsiye edersiniz? Tekrar belirteyim işlemcimi 3.7GHz'ye yükselttim. Bütçem yaklaşık 200TL civarı.[/BGCOLOR]

[BGCOLOR=transparent]Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Sadece menü de değil oyunu oynarken de 50-70 arası FPS alıyorum. Fakat haritayı yüklerken, özellikle araba sürerken ve paraşütle indikten sonra ve çatışma esnasında FPS drop yaşıyorum. FPS'im 1'e düşüyor ve harita yüklendikten sonra yaklaşık 5-6 saniye içerisinde bazen daha az sürdüğü oluyor, oyunuma 50-70 FPS arası devam ediyorum. Bazen olmadığı da oluyor fakat genellikle yaşıyorum. Bunun giderilmesi icin ikinci el 2x4 GB RAM mi? Yoksa i5 750 veya ona yakın bir işlemci mi almamı tavsiye edersiniz? Tekrar belirteyim işlemcimi 3.7GHz'ye yükselttim. Bütçem yaklaşık 200TL civarı.[/BGCOLOR]

Oncelikle RAM i 8 GB a yukselt. Sorun devam ederse islemciye bakariz. Kusura bakma ben RAM ini 8 GB zannettim o yuzden islemciden suphelendim direk. 😊

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı