i3 6098p ve GTX 950 sistem toplama

• Konuyu başlatan gKw
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 27
  • Görüntüleme 1.705
Anladım peki knigh online de sorun yaşarmıyım artık bunaldım bilgisayar toplamaya karar verdim düşünün.:(
Knight Online çok eski bir oyun, içeriğinde GPU barındırmayan çok eski bir sistemde bile açılabilir. Oyunu uzun süre oynamış biri olarak söylüyorum, oyunda ki kasmaların (ard arda gelen novalar, blizardlar,infernolar,70 skilleri...vs) birçoğunun sebebi oyun içi kalabalıktır, şöyle ki maradona geçince isterse 10bin liralık sistemin olsun yinede kasmalar yaşarsın, çünkü kullanıcı sayısı fazladır, sunuculara bağlı olarak lag lar meydana gelir. i3 6100 ve Rx 460 ikilisi ile knight online'den ziyada şuan piyasa da bulunan tüm oyunları orta segmentte rahatlıkla oynayabilirsin.

i5'in 1060/480 gibi orta-üst seviye ekran kartı olmadan katacağı çok bir şey yok. i5 için güç kaynağından kısılmış. Güç kaynağı bilgisayarın en önemli parçalarındandır. Olası bir voltaj dalgalanması ya da elektrik kesintisi durumunda 1700 TL çöp olabilir.
980
Çok teşekkür ederim ramler kingston olsa daha iyi değil mi?
Dilerseniz ram olarak Kingston marka aynı değerlerde ram alabilirsiniz. Ancak farkı olmayacaktır. Çünkü Corsair da kaliteli markalardan birisidir.

Dilerseniz ram olarak Kingston marka aynı değerlerde ram alabilirsiniz. Ancak farkı olmayacaktır. Çünkü Corsair da kaliteli markalardan birisidir.

Aynen nerden baksan 9-10sene mi verdim bende şans yok desem iyi olur arkadaşımın bilgisayarı pentium ram 2gb ekran kartı 512mb ama o maradonda kasmadan geziyor şimdi buna nedemeli :)

Ram olarak ben kingston marka daha iyi duydum ama sizin dediğiniz gibi olcak corsair alıcam soğutuculu bir ram olsa daha iyi olur onu denemek istiyorum.

Aynen nerden baksan 9-10sene mi verdim bende şans yok desem iyi olur arkadaşımın bilgisayarı pentium ram 2gb ekran kartı 512mb ama o maradonda kasmadan geziyor şimdi buna nedemeli :)

Ram olarak ben kingston marka daha iyi duydum ama sizin dediğiniz gibi olcak corsair alıcam soğutuculu bir ram olsa daha iyi olur onu denemek istiyorum.

Bide monitörün eski bir monitör ise ŞU tarz aktif bir dönüştürüyle kullanman gerekecek, Rx 460'da vga çıkışı bulunmuyor.

Bide monitörün eski bir monitör ise ŞU tarz aktif bir dönüştürüyle kullanman gerekecek, Rx 460'da vga çıkışı bulunmuyor.
Şuan laptop kullanıyorum. Böyle bir sistemim var ama kasma donma yaşıyorum o yüzden masaüstü toplamaya karar verdim.
Samsung NP S3520-S02TR
Ekran Kartı Bilgisi GeForce GT 520M
Toplam Kullanabilir Grafik Belleği : 2810MB
Ayrılmış Video Belleği : 1024MB
Paylaşılan Sistem Bellepi: 1786
İşlemci : Intel(R) Core(TM) İ5-2410M CPU @ 2.30GHz RAM: 4.00GB +kingston 4gb ram eklendi.

Hocam sizin topladığınız sistem de güzel ancak bu fiyat aralığında skylake i5 gereksiz derecede pahalı oluyor. Rx 460 - i3 6100 ikilisi ve diğer parçalara yatırım yapılmalı.

Sistem biraz olsun geliştirmeye de açık olmalı bence. İleriki yıllarda bu arkadaş ekran kartını değiştirmek istediğinde işlemci darboğazına takilacaktir. Arkadaş burada Güç kaynağına 250W veriyor demiş 12V kanalından ancak markaya güvenemedim. Güç kaynağı daha iyi ve kendini kanıtlamış markalardan olursa 450-500W gibi bir güç kaynağı hayli hayli iş görecektir.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı