i3 6098p ve GTX 960 sistem toplama

Seçtiğin anakart işlemcin ile uyumsuz.
Anakart olarak: MSI H110M PRO-VD Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Fiyatı
Bu anakartı aldıgın zaman ramleri'de değiştirmen gerekiyor.
Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 Ram HX421C14FB2/8 Fiyatı

Yerinizde olsam kasa ve güç kaynağını ayrı alırım. Sonuçta sizi uzun süre götürecek bir sistem alıyorsunuz, yani yarın birgün pişman olma kaliteli güç kaynağı seçimi çok önemlidir diğer parçaların sağlığı açısından.

Güç kaynağı olarak;
High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Fiyatı

Kasa olarakta;
Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Fiyatı

Ekran kartı olarak'ta bunu tercih et;
Asus EXPEDITION Geforce GTX 1050 Ti 4GB 128Bit GDDR5 PCI-E Fiyatı

Fiyatlar teknobiyotik, sinerji gibi sitelerde biraz daha uygun olabilir oralardanda bakmanı öneririm.

GTX 960 hala kullanılabilir anca eski nesil bir kart olduğu için fiyati yavaş yavaş artmaya başladı. Bu ekran kartı yerinde AMD Tarafından RX 470 Tercih edersen senin için oldukça yararlı olur. Neredeyse aynı fiyata geliyorlar zaten. Eğer NVIDIA dan vazgeçmeyeceksen GTX 1050ti GTX 960 ile neredeyse aynı performansı verecektir. i3 6098p Yerine 6100 Tercih Ederseniz Cache Bellek olacağı için yine performans artışı sağlayabilirsiniz.

Bu sistemi öneririm. :)
upload_2016-12-28_21-17-20.png

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Bu sistemi beğendim bu arada 2 adet anakart görünüyor :)
Hangi siteden toplama yaptığını sorabilir miyim? Fiyatlar acayip cazip göründü de.

Seçtiğin anakart işlemcin ile uyumsuz.
Anakart olarak: MSI H110M PRO-VD Intel H110 2133MHz DDR4 Soket 1151 mATX Fiyatı
Bu anakartı aldıgın zaman ramleri'de değiştirmen gerekiyor.
Kingston HyperX Fury 8GB 2133MHz DDR4 Ram HX421C14FB2/8 Fiyatı

Yerinizde olsam kasa ve güç kaynağını ayrı alırım. Sonuçta sizi uzun süre götürecek bir sistem alıyorsunuz, yani yarın birgün pişman olma kaliteli güç kaynağı seçimi çok önemlidir diğer parçaların sağlığı açısından.

Güç kaynağı olarak;
High Power 500W 80+ 37.5A Single Rail Aktif PFC Siyah ATX Fiyatı

Kasa olarakta;
Dark N10 USB 3.0, 5x12cm Fan, Fan Kontrolcülü, Pencereli ATX Fiyatı

Ekran kartı olarak'ta bunu tercih et;
Asus EXPEDITION Geforce GTX 1050 Ti 4GB 128Bit GDDR5 PCI-E Fiyatı

Fiyatlar teknobiyotik, sinerji gibi sitelerde biraz daha uygun olabilir oralardanda bakmanı öneririm.
Teşekkür ederim yorumun için fakat sen kasaya 400 liralık masraf yapmışsın. Ben 250 den fazlasını vermeyi bile düşünmemiştim

Bu arada senin topladığın sisteme fx 8300 işlemci koysam sorun olur mu?

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Bu sistemi beğendim bu arada 2 adet anakart görünüyor :)
Hangi siteden toplama yaptığını sorabilir miyim? Fiyatlar acayip cazip göründü de.

Teşekkür ederim yorumun için fakat sen kasaya 400 liralık masraf yapmışsın. Ben 250 den fazlasını vermeyi bile düşünmemiştim

Bu arada senin topladığın sisteme fx 8300 işlemci koysam sorun olur mu?
O işlemci soket ile uyumsuz koyulmaz. Ayrıca şu anda AMD işlemci alınmaz hepsi eski ve zayıf. Ryzen serisi farklılık yaratacak.
Eksen bilgisayardan topladım. Ayrıca evet yanlışlıkla 2 tane koymuşum o zaman işlemciyi İ5 6400 yapabilirsiniz o zaman çok daha iyi olur. :)

Fx 8300 eski ve oyun odakli degil daha cok render odakli bir islemci. Tek cekirdek performansi i3 6100 kadar iyi olmadigi icin daha az fps alirsin. Arkadasin onerdigi sistem gayet guzel. Tercih edebilirsiniz o sistemi.

O işlemci soket ile uyumsuz koyulmaz. Ayrıca şu anda AMD işlemci alınmaz hepsi eski ve zayıf. Ryzen serisi farklılık yaratacak.
Eksen bilgisayardan topladım. Ayrıca evet yanlışlıkla 2 tane koymuşum o zaman işlemciyi İ5 6400 yapabilirsiniz o zaman çok daha iyi olur. :)
İ5 çok aşırı kaçacağı için koymak istemiyorum. Sonuçta 400 tl gibi bir fiyat artışı oluyor. Daha bunun klavye, kulaklık derdi var. Teşekkür ederim bu sistem benim de çok hoşuma gitti. Çok yardımcı oldun.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı