i3 6098P vs i3 6100

Hangisi

• i3 6100

Oy: 22 45,8%
  • i3 6098P

Oy: 26 54,2%

• Oy verenlerin toplamı
    48
Smart Cache özelliği ne sağlıyor acaba ?
Ve de ben bir oyun sistemi toplayacağım sence İ5 6400 mü İ5 6402P mi ?

Günlük kullanımda yararını görürsünüz oyun anlamında SmartCache'in öyle bir etkisi olmaz. Bir oyun sistemi topladığınız ve dahili gpu kullanmayacağınızı düşündüğümden İ5 6402P öneririm ama yinede bir ihtimal dahili gpu ya kalma olasılığınız varsa 100 mhz çok birşey fark etmez 6400 de alabilirsiniz.

Son olarak alacağım sistem netleşti sizce nasıldır?

pc.PNG

Bütçen doğrultusunda iyi arkadaşım sistem problem yok ancak birazcık arttırıp r7 370 2gb alabilirsin daha performanslı bir kart ama senin seçimin tabi fiyat arttıkça hep daha iyisi var çünkü.
Aklıma geldi R7 370 koymak ama AMD'yi kullanmak pek istemiyorum açıkcası.Haklısın parayı veren düdüğü çalar :D
Vatandan toplama çok pahalı + r7 370 alırsan daha iyi olur.
İntertten almaya güvenemem bilgisayar için R7 370 bi ara düşündümde şuan eminim GTX 750Ti'da.

Aklıma geldi R7 370 koymak ama AMD'yi kullanmak pek istemiyorum açıkcası.Haklısın parayı veren düdüğü çalar :D

İntertten almaya güvenemem bilgisayar için R7 370 bi ara düşündümde şuan eminim GTX 750Ti'da.

Yani marka tercihi yapmaman konusunda sana tavsiyede bulunayım yani bu iki ekran kartı üreticisinin rekabetinde her aralıkta bir kart var çok nadiren fiyat olarak karşı karşıya geliyorlar.
AMD r9 380 kullanıyorum gayet de memnunum. Artık her iki markada iyi yazılım ve soğutma performanslarına sahip. Tamamen alıcaksın karşına benchmark ı bakıcaksın hangisi daha iyi fps veriyor. Kasanın güç kaynağı r7 370 modelinide kaldırır eğer 1080p de oynayacaksan 750 ti'ın sıkıntılarını yavas yavas yasamaya baslarsın. Bu önerim tamamen bütçenle alakalı biraz daha yükseltirsen gözün kapalı Gtx 950 al mesela.
Bu arada sistemini Vatandanda toplasan başka sitelerdende bu fiyat segmentinde kar sağlamıyor çok fazla birde taksit yaptırcaksan aynı hesaba geliyor. Vatanda Pc yi montaj yaptırıcaksan kablolama konusunda özen istemeyi unutma bu özeni istediğin takdirde cidden çok iyi iş çıkarıyorlar kendi tecrübemden konuşuyorum.

Yani marka tercihi yapmaman konusunda sana tavsiyede bulunayım yani bu iki ekran kartı üreticisinin rekabetinde her aralıkta bir kart var çok nadiren fiyat olarak karşı karşıya geliyorlar.
AMD r9 380 kullanıyorum gayet de memnunum. Artık her iki markada iyi yazılım ve soğutma performanslarına sahip. Tamamen alıcaksın karşına benchmark ı bakıcaksın hangisi daha iyi fps veriyor. Kasanın güç kaynağı r7 370 modelinide kaldırır eğer 1080p de oynayacaksan 750 ti'ın sıkıntılarını yavas yavas yasamaya baslarsın. Bu önerim tamamen bütçenle alakalı biraz daha yükseltirsen gözün kapalı Gtx 950 al mesela.
Bu arada sistemini Vatandanda toplasan başka sitelerdende bu fiyat segmentinde kar sağlamıyor çok fazla birde taksit yaptırcaksan aynı hesaba geliyor. Vatanda Pc yi montaj yaptırıcaksan kablolama konusunda özen istemeyi unutma bu özeni istediğin takdirde cidden çok iyi iş çıkarıyorlar kendi tecrübemden konuşuyorum.

Aklımda kablolamayı söyleyeceğim.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı