yanlış yöne doğru takmışsın soğutucuyu. Aldığı havayı egzoz fanına doğru atacak şekilde takacaksın. Yani soğutucunun fanı belleklere doğru bakacak. Elindeki termal macun zaten iyi, değiştirmene gerek yok.
Ben bu soğutmadan hiç bir şey anlamadım. Para ve emek harcıyorum durum iyileşmek yerine kötüleşiyor.
CPU soğutucusunun fanının dışarı değil içeri üflediğini farkettim dediklerinizin üzerine de yönünü değiştirdim.
Ayrıca bugün Noctua NT-H1 termal macun, Noctua NF-S12B Redux 1200 fan ve Noctua silikon vida aldım.
Son durum aşağıdaki gibi:
En güçlü fan Noctua olduğu için onu kasaya hava üfleyen yere yerleştirdim. CPU soğutucusunun bakır kısmı soğuk olsun diye üsttekilerden birinin yönünü ona üfleyecek şekilde ayarladım.
Ama sonuç tam bir facia. Prime95 testini açtıktan sonra 1 dakika geçmeden 90 dereceyi gördüm ve anında kapattım testi. Bu kadar hızlı yükselmesinin sebebi CPU soğutucusunun çalışma yüzdesi azdı ama yine de böyle olmaması gerekirdi bence.
Sanırım bu CPU soğutucusunu değiştirmem gerek. Stok soğutucu ile daha iyi sonuç alıyordum.
Not: Bu CPU soğutucusunu takmak çok zor. Takma işlemi 1 saat kadar sürdü ve bu süreçte termal macun yine dağıldı. Belki de yanlış taktığım için böyle oluyor bilmiyorum. Elimi bile kestim takmaya çalışırken