i3 6100 CPU Soğutucusu Önerisi

yanlış yöne doğru takmışsın soğutucuyu. Aldığı havayı egzoz fanına doğru atacak şekilde takacaksın. Yani soğutucunun fanı belleklere doğru bakacak. Elindeki termal macun zaten iyi, değiştirmene gerek yok.

Ben bu soğutmadan hiç bir şey anlamadım. Para ve emek harcıyorum durum iyileşmek yerine kötüleşiyor.

CPU soğutucusunun fanının dışarı değil içeri üflediğini farkettim dediklerinizin üzerine de yönünü değiştirdim.

Ayrıca bugün Noctua NT-H1 termal macun, Noctua NF-S12B Redux 1200 fan ve Noctua silikon vida aldım.

Son durum aşağıdaki gibi:
IMG_20160726_191339.jpg

En güçlü fan Noctua olduğu için onu kasaya hava üfleyen yere yerleştirdim. CPU soğutucusunun bakır kısmı soğuk olsun diye üsttekilerden birinin yönünü ona üfleyecek şekilde ayarladım.

Ama sonuç tam bir facia. Prime95 testini açtıktan sonra 1 dakika geçmeden 90 dereceyi gördüm ve anında kapattım testi. Bu kadar hızlı yükselmesinin sebebi CPU soğutucusunun çalışma yüzdesi azdı ama yine de böyle olmaması gerekirdi bence.

Sanırım bu CPU soğutucusunu değiştirmem gerek. Stok soğutucu ile daha iyi sonuç alıyordum.

Not: Bu CPU soğutucusunu takmak çok zor. Takma işlemi 1 saat kadar sürdü ve bu süreçte termal macun yine dağıldı. Belki de yanlış taktığım için böyle oluyor bilmiyorum. Elimi bile kestim takmaya çalışırken :D

Muhtemelen yanlış taktın işlemci soğutucunu. Çıkartıp bir daha takmanı öneririm. Noctua fan da havayı dışarı atmalı, hava akışını bozar senin yaptığın şekilde.

Noctua fan sağdaki, sanırım sen üsttekini kastettin. Tamam onu çeviririm.
İşlemci soğutucuyu tekrar çıkarmaya korkuyorum çünkü takmak 1 saat sürüyor. Bir plastik kısım var ona kilitlemek gerekiyor ama bunu yaparken işlemciyi kıracak kadar güç harcıyorum ona rağmen çok zor kilitleniyor.

İşlemci aoğutucuyu doğru taksaydın sıcaklıklar muhtemelen böyle olmazdı. Üstteki fanın yönünü değiştirip bir daha teste sok, olmazsa işlemci soğutucuyu demonte etmen gerekecek. Muhtemelen bir yerde temassızlık var.

Kağıtta yazan şekilde yapmaya çalıştım. Hiç bir montaj videosu falan yok yanlış takıyor olabilirim bilmiyorum. Üstteki fanın yönünü değiştirdim ancak durum aynı. Olmazsa stok fanı geri takacağım.

Stok fandan daha performanslı olmalı. Soğutucuyu çıkartıp tekrar takmanı ve o kasa fanının yönünü değiştirmeni öneririm.

Kasa fanının yönünü değiştirdim zaten, şuanda dediğiniz gibi üsttekilerin ikisi de dışarı veriyor havayı. Anakartı çıkarmayı bilmiyorum belki çıkarabilsem daha rahat takacağım. Olmazsa Vatan bilgisayara götürüp onlara taktırtabilirim. Kendim deneyince saatlerimi alıyor takmak, termal macun boşa gidiyor ve böyle bir sonuç çıkıyor ortaya.

Vatan Bilgisayar'a götürebilirsin veya herhangi bir bilgisayarcıya götürüp takmasını isteyebilirsin. Bu arada, SD962'nin yanında termal macun geldi mi? Gelmiyor diye biliyorum, yanlış bilgi vermeyelim.

Yanında gelmedi, Noctua NT-H1 termal macun satın aldım. Vatan Bilgisayar pek yakın değil götürmek zor olacak. Yakında hiç bilgisayarcı yok. Ancak taksiyle götürebilirim :D

CPU soğutucu şuanda çok sıkı bir şekilde takılı, nasıl bir sorun olabilir? İşlemcinin üstündeki demire değiyor olabilir mi?

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı